zelje-solata

Solata s samo 250 kalorijami!

Za 4 osebe potrebujete:

• 1 manjšo glavo belega zelja • 1 čebulo • 3 žlice olja • 3 žlice sladkorja • 3 žlice belega balzamičnega kisa
• sol, poper • ½ žličke kumine • 75 g prekajene slanine

Priprava:

Zelju odstranite zunanje liste, glavo zrežite na četrtine in odstranite štor. Zelje zrežite ali zribajte na tanke trakove. Stresite ga v skledo, prelijte z vrelo vodo in pustite stati približno 2 minuti. Zelje odcedite na cedilu in ga ožmite. Stresite ga nazaj v skledo.

Čebulo olupite, na drobno sesekljajte in na vročem olju zlato rumeno popražite. Posujte jo s sladkorjem in jo karamelizirajte. Zalitje jo s 100 ml vode in kisom ter dobro prevrite. Še vročo mešanico prelijte čez zelje. Zelje začinite s soljo, poprom in kumino, temeljito premešajte in pustite, da se ohladi.
Slanino zrežite na trakove in jo v suhi ponvi brez dodane maščobe hrustljavo popecite. Solato posujte z vročo slanino in jo po želji okrasite s koprom.

Čas priprave: približno 25 minut
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 7 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Poletne solate - dobrodošla osvežitev

4 ideje za slastne poletne solate.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri