zvitki

Za 4 osebe potrebujete: • 1 manjšo glavo zelja • sol • 2 stroka česna • 2 šalotki • 2 korenčka • po 300 g zelene in pora • 4 puranje zrezke (po 110 g) • sol, poper • posušen origano • 4 rezine pršuta • 2 žlici masla • ½ žličke kumine • 400 ml juhe

Priprava:

1 Zelje očistite in ga v osoljeni vodi kuhajte 10 minut. Odluščite 10–12 listov, jih na cedilu prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite.

2 Česen in šalotko sesekljajte. Zelenjavo na drobno narežite. Zrezke potolcite, začinite in obložite s po 1 rezino pršuta. Za vsak zvitek zložite skupaj po 2–3 zeljne liste. Nanje položite zrezke, zvijte in povežite s kuhinjsko vrvico. Zvitke in pripravljeno zelenjavo popecite na vročem maslu, dodajte kumino, prilijte juho in dušite 40–50 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 35 minut.
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 35 g,maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Piščančji zvitki

Za tisto pravo noto poskrbi pesto.

Recepti: Slastne jedi iz mladega krompirja

Pečen krompir malo drugače in odličen prigrizek, če zvečer pričakujete goste.

Recepti: Na žlico ob hladnih dneh

Kakovostne sestavine, veliko zelenjave, še več okusa, preprosto pripravljeno ... Ja, tudi enostavno je lahko zelo dobro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri