Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Zeljni ovitki s puranovimi zvitki

15. 1. 2011

Za 4 osebe potrebujete: • 1 manjšo glavo zelja • sol • 2 stroka česna • 2 šalotki • 2 korenčka • po 300 g zelene in pora • 4 puranje zrezke (po 110 g) • sol, poper • posušen origano • 4 rezine pršuta • 2 žlici masla • ½ žličke kumine • 400 ml juhe

Priprava:

1 Zelje očistite in ga v osoljeni vodi kuhajte 10 minut. Odluščite 10–12 listov, jih na cedilu prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite.

2 Česen in šalotko sesekljajte. Zelenjavo na drobno narežite. Zrezke potolcite, začinite in obložite s po 1 rezino pršuta. Za vsak zvitek zložite skupaj po 2–3 zeljne liste. Nanje položite zrezke, zvijte in povežite s kuhinjsko vrvico. Zvitke in pripravljeno zelenjavo popecite na vročem maslu, dodajte kumino, prilijte juho in dušite 40–50 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 35 minut.
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 35 g,maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri