10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Zelena rižota z rukolo

25. 4. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Rukola ni samo za v solato!

Za 4 osebe potrebujete

• 150 g rukole

• 5 žlic olivnega olja

• 1 strok česna

• 4 mlade čebule

• 100 g stebelne zelene

• 2 žlici masla

• 400 g riža za rižoto 

• 200 ml suhega belega vina

• 1,2 l zelenjavne juhe

• 3 žlice limoninega soka

• 4 žlice pekorina

• sol, poper

• 1 žlico naribane lupine biolimone

Priprava

Rukolo očistite in ji odstranite debela stebla. Oprano in odcejeno rukolo in 3 žlice olja zmeljite v pire. Česen olupite in sesekljajte. Mlado čebulo in zeleno očistite, operite in na drobno sesekljajte.

V loncu segrejte 1 žlico olja in maslo. Dodajte česen, mlado čebulo in zeleno ter popražite. V drugi posodi segrejte preostalo olje in na njem popražite riž. Prilijte vino in ga med mešanjem povrite.

Postopoma prilivajte juho in riž kuhajte približno 20 minut. Vmes ga ves čas mešajte. Kuhanemu rižu primešajte zelenjavo, pire rukole, limonin sok in nariban sir. Rižoto začinite s soljo in poprom in jo posujte z limonino lupino.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 82 g.

Značke: rižota rukola

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri