10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zelenjavni polpeti

Zelenjavni polpeti (foto: revija Lisa) revija Lisa
4. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Zraven pa sveža jogurtna pomaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 200 g jogurta
  • 100 g svežega sira
  • 1 žlico sesekljanega drobnjaka
  • sol
  • 1 brizgljaj limoninega soka
  • kajenski poper
  • 250 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 400 g korenja
  • 250 g bučk
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 2 jajci
  • 100 g moke
  • 2 žlici škroba
  • poper
  • nariban muškatni orešek
  • 6–7 žlic rastlinskega olja

Priprava

Za pripravo pomake jogurtu primešajte sveži sir in drobnjak ter jo začinite s soljo, poprom in kajenskim poprom. Porazdelite jo po 4 skodelicah.

Operite krompir in korenje, oboje olupite in nastrgajte. Bučko oplaknite, jo po dolgem prepolovite in postrgajte semena. Nato bučko nastrgajte. Peteršilj oplaknite in ga drobno sesekljajte. Bučkam primešajte iztisnjeno zmes krompirja in korenja, dodajte jajci, moko, škrob in peteršilj. Premešajte. Maso začinite s soljo, poprom in peteršiljem.

V ponvi segrejte olje in nanj denite več kupčkov mase. Sploščite z žlico in polpete z vsake strani pecite 3–5 minut. Po koncu peke jih odcedite na kuhinjskem papirju. Postrezite z jogurtno pomako.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 440 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 43 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri