10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zelenjavni žele s krompirjem in dušeno papriko

Zelenjavni žele s krompirjem in dušeno papriko (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Žele malce drugače ....

Sestavine za 30 cm dolg pekač:

Sestavine za nadev:

  • 10 češnjevih paradižnikov 
  • 5 rdečih paprik
  • 2 bučki

Sestavine za žele:

  • 1 žlica zdrobljenega majarona kotányi
  • 1 žlička mlete kurkume kotányi 
  • 1 žlica limoninega soka 
  • 10 g Agartine, Kotányi 
  • 300 ml jušne osnove
  • morska sol Kotányi iz mlinčka • črni poper Kotányi iz mlinčka
  • svež rožmarin za dekoracijo

Priprava:

Paprike razpolovite, odstranite semena ter jih z zunanjo stranjo obrnjene navzgor pecite približno 15 minut pri 120 °C, dokler koža ne postane temna ter začne odstopati. Pustite, da se paprika ohladi ter odstranite kožo.

Skuhajte krompir, pustite, da se ohladi, ter ga narežite na 3 mm široke rezine. Na tanke rezine narežite tudi češnjeve paradižnike ter bučki. Segrejte jušno osnovo skupaj z Agartino ter jo kuhajte vsaj 2 minuti. Začinite s kurkumo, majaronom, soljo poprom ter limoninim sokom.

Pekač prekrijte s prozorno kuhinjsko folijo. Dno prekrijte s paprikami, nanje položite sloj krompirja bučk in paradižnika, nato prelijte s slojem želeja. Plasti dodajajte, dokler pekač ni poln. Prekrijte s prozorno folijo ter postavite v hladilnik za najmanj 4 ure. Ohlajen žele okrasite s svežim rožmarinom ter postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri