Zeliščna bageta

30. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zeliščna bageta (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Bageto trdno zvijte v folijo, sicer bo med peko izteklo maslo.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 francosko štruco
  • 150 g zmehčanega masla
  • 1 strt strok česna
  • 1 ščepec mletega popra
  • 1 žličko soli
  • 6 žlic drobno sesekljanih zelišč (peteršilj, drobnjak, origano, timijan)
  • 8 rezin puste slanine ali šunke
  • oljčno olje
  • aluminijasto folijo

Priprava

Francosko štruco počez zarežite na 1,5 cm debele rezine, vendar le do skorje. Maslo penasto zmešajte s česnom, soljo in zelišči. Mešanico porazdelite po zarezah in vanje vtaknite tudi prepolovljene rezine slanine ali šunke. Bageto premažite s preostalim zeliščnim maslom.

Aluminijasto folijo z ene strani premažite z oljem in na to stran položite polnjeno bageto. Zavijte in bageto približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato jo obrnite in jo pecite še približno 5 minut. Aluminijasto folijo nato od zgoraj zarežite in bageto zrežite na rezine.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo približno 600 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek