Zeliščni cmoki - okusni in slastni!

27. 5. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zeliščni cmoki - okusni in slastni! (foto: Profimedia)
Profimedia

Privoščite si jih s slastno polivko iz balzamičnega kisa in meda.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 šopek mešanih zelišč (peteršilj, kreša, boreč, kislica, drobnjak, krebuljica)

• 3 žlice balzamičnega kisa

• 200 g kozjega svežega sira

• 100 g puste skute

• 1 strok česna

• 1 žličko naribane lupinice neškropljene limone

• sol, poper 

• 500 g rdeče in rumene paprike

• 1 rdeč feferon 

• 2 žlici medu

• 150 ml juhe

• 3 žlice olja

Priprava

Zelišča sesekljajte. Nato jih dve tretjini zmešajte s sirom, skuto, iztisnjenim česnom in limonino lupinico. Vse skupaj dobro premešajte, začinite in za 1 uro postavite v hladilnik. Papriko očistite in jo s kožo navzgor popecite pod žarom v pečici. Pecite jo toliko časa, da se začnejo ustvarjati mehurji. Paprike nato vzemite iz pečice, jih pokrijte in pustite, da se ohladijo. Feferonu odstranite semenje, ga oplaknite in drobno sesekljajte.

Med zavrite in ga zalijte z balzamičnim kisom in juho. Dodajte še feferon, vse skupaj začinite s soljo in pustite, da se mešanica malce pokuha. Papriko olupite in jo porazdelite po krožnikih. Omaki primešajte olje in jo prelijte po papriki. Iz zeliščne mase oblikujte kroglice, jih povaljajte v preostanku zelišč in položite na paprike.

Čas priprave: 60 minut + hlajenje 60 minut.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord