Zeljna ponev

14. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zeljna ponev (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S svaljki in z gobami

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g belega zelja
  • 150 g šampinjonov
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 1 žlico olja
  • sol, poper
  • mleto kumino
  • 1 noževo konico karija
  • 1 noževo konico naribane lupinice neškropljene limone
  • 50 ml belega vina
  • približno 70 ml juhe
  • 500 g svaljkov (gotov izdelek)
  • 2 žlici masti
  • 100 g smetane
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka

Priprava

Očistite zelje in ga zrežite na tanke trakove. Prav tako očistite gobe in jih zrežite na rezine. Olupite šalotko in česen ter oboje zrežite na majhne kocke in jih popražite na olju. Dodajte zelje in gobe in med stalnim mešanjem dušite približno 3 minute. Vse skupaj začinite s soljo, poprom, kumino, karijem in limonino lupinico. Zalijte z vinom, malce pokuhajte in nato prilijte še juho. Zelenjava naj se ob občasnem mešanju duši približno 10 minut, da bo v sredini še lepo čvrsta.

V vmesnem času na maščobi zlato rjavo popecite svaljke. Zelenjavo začinite in prilijte smetano. Primešajte še svaljke in drobnjak.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek