10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Žepki s slivovo marmelado

Žepki s slivovo marmelado (foto: Profimedia) Profimedia
25. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Mmm, kako lepo diši!

Za 6 porcij potrebujete:

  • 500 g krompirja
  • 200 g moke + moko za delovno površino
  • 50 g krompirjevega škroba
  • 1 jajce
  • 250 g slivove marmelade
  • 100 g lešnikov
  • sladkor v prahu za posipanje
  • 50 g masla
  • ščepec soli

Priprava:

1 Krompir dobro operite in ga v slani vodi skuhajte do mehkega. Po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se ohladi.

2 Nato ga olupite in drobno nastrgajte. Primešajte moko, škrob, jajce in ščepec soli. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga pustite počivati 5 minut.

3 Delovno površino potresite z moko in testo razvaljajte 5 mm debelo. Izrežite kroge. Na sredino dajte malo marmelade, jih prepognite in z vilicami oblikujte robove.

4 V slani vodi jih kuhajte približno 8 minut. Nato jih poberite iz vode, jih odcedite in jih potresite z orehi in sladkorjem ter prelijte s stopljenim maslom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri