10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Žepki s šunko, sirom in gobami

Žepki s šunko, sirom in gobami (foto: Profimedia) Profimedia
21. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Žepki so vedno dobra in okusna izbira!

Za 20 kosov potrebujete:

  • 1 žlico masla
  • 150 g šunke
  • 150 g šampinjonov
  • 100 g sira s plesnijo
  • 70 g kisle smetane
  • 1 pest sesekljanih zelišč (peteršilj, timijan, drobnjak)
  • sol, poper
  • 500 g listnatega testa
  • 2 jajci
  • konopljina semena
  • 200 g grškega jogurta
  • 1/2 limone

Priprava:

1 V ponvi segrejte maslo in na njem na hitro popražite kocke šunke in šampinjonov. Ponev nato odstavite, počakajte, da se vse skupaj ohladi, in odlijte morebitno tekočino. Šunko in šampinjone stresite v skledo, dodajte nastrgan sir, kislo smetano in žlico sesekljanih zelišč. Premešajte in začinite s soljo in poprom.

2 Delovno površino potresite z moko in na njej testo razvaljajte 2 mm debelo. Izrežite kroge (premera 8 cm), nanje razporedite nadev, robove premažite s stepenim jajcem, testo prepognite in zatisnite robove. Pekač obložite s papirjem za peko, vanj razporedite žepke, jih premažite z jajcem, potresite s semeni in jih približno 16 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 Grški jogurt začinite s soljo, poprom, limonovim sokom ter primešajte zelišča. Postrezite k žepkom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri