To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Zimska klasika: Okusna kisla juha

Zimska klasika: Okusna kisla juha (foto: Profimedia) Profimedia
17. 12. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Pogreje želodec, kar je v zimskem času še posebej dobrodošlo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 300 g paprikove klobase
  • 500 g kislega zelja
  • 4 žlice olja
  • 1 žličko kumine
  • 1 žličko mlete paprike
  • 1 žličko čilija
  • 800 ml vode
  • 2 lovorjeva lista
  • 5 pimentovih zrn
  • sol, sveže mleti poper
  • 150 ml smetane
  • 2 žlici moke
  • 1 žlico kisa

Priprava:

1 Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Klobaso zrežite na rezine. Zelju iztisnite odvečno tekočino in ga sesekljajte.

2 V loncu segrejte 2 žlici olja in na njem popražite čebulo. Dodajte kumino, čili, papriko in klobaso. Vse skupaj popražite in prilijte vodo. Nato primešajte kislo zelje, lovorjev list ter vse skupaj začinite s pimentom, soljo in poprom. Zavrite in na nizki temperaturi pustite lahno vreti 15 minut.

3 Iz preostalega olja in moke pripravite svetlo prežganje in počakajte, da se ohladi. Z njim zgostite juho in jo pustite lahno vreti še 15 minut. Nato primešajte še kis, smetano, sesekljan česen, sol in poper. Dobro premešajte, lonec odstavite, ga pokrijte s pokrovko in juho pustite stati 10 minut.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri