Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Zimska sadna salsa s cimetovim čipsom

Zimska sadna salsa s cimetovim čipsom (foto: Profimedia) Profimedia
25. 12. 2018

Popestrite hladne(jše) zimske dni s pisano sadno salso, ki vas bo pogrela od znotraj in se posladkajte z doma pripravljenim cimetovim čipsom.

Pomlad in poletje nas dobro založita s slastnimi sadeži. Le kdo se lahko na vroč poletni dan upre sladki lubenici in osvežujočemu napitku iz melone ali limone s svežimi malinami.

Tudi v hladnejših dneh nam narava ponudi slastne sadeže. Te bomo tokrat uporabili za pripravo sadne salse in tako telesu ponudili dodatno dozo vitaminov in mineralov. 

Zraven postrezite cimetov čips, ki ga pripravite tako:

Vzemite polnozrnate tortilje, malo naravnega trsnega sladkorja in cimet.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in pripravite pekač. Tortilje le rahlo premažite s kokosovim maslom (toliko, da se bo prijel sladkor), narežite na manjše koščke in jih pomočite v mešanico sladkorja in cimeta. Obe strani. Razporedite po pekaču (ne smejo se prekrivati) in pecite 8 do 10 minut oz. dokler čips rahlo ne porjavi. Pustite, da se popolnoma ohladi, tako bo bolj hrustljav.

Sestavine za sadno salso:
  • ½ skodelice soka granatnega jabolka (če ga boste kupili, naj bo 100 % naraven in brez dodanega sladkorja)
  • 2 čajni žlički koruznega škroba
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ¼ čajne žličke mletega ingverja
  • 1 velika hruška
  • 2 do 3 kiviji
  • ½ skodelice grozdja (jagode narežite na četrtine ali osmine)
  • 1 veliko granatno jabolko
  • 1/8 čajne žličke soli (oz. po okusu)
  • 1 do 2 žlici medu (oz. po okusu)
Priprava:

V kozici segrejte sok granatnega jabolka, dodajte koruzni škrob, cimet, ingver, dobro premešajte, da ne bodo nastale grudice in na srednji temperaturi segrevajte dokler se sirup ne zgosti (približno 8 minut). Med segrevanjem občasno premešajte. Odstranite in pustite, da se sirup popolnoma ohladi.

Medtem: očistite sadje, zelo drobno zrežite in skupaj s semeni granatnega jabolka stresite v večjo posodo. Sadje prelijte z ohlajenim sirupom, dodajte ščep soli in dobro premešajte. Po potrebi oz. okusu dodajte še med.

Salso postavite v hladilnik, da se ohladi, nato postrezite s cimetovim čipsom.

Za drzne: dodajte malo nasekljanega čilija.

Preberite še: Izjemne zdravilne lastnosti cimeta in pomaranče

In preizkusite recept: Pečen čokoladni kolač z ajdovo kašo in ganachem

 

   

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri