sadna-salsa-granatno-jabolko

Popestrite hladne(jše) zimske dni s pisano sadno salso, ki vas bo pogrela od znotraj in se posladkajte z doma pripravljenim cimetovim čipsom.

Pomlad in poletje nas dobro založita s slastnimi sadeži. Le kdo se lahko na vroč poletni dan upre sladki lubenici in osvežujočemu napitku iz melone ali limone s svežimi malinami.

Tudi v hladnejših dneh nam narava ponudi slastne sadeže. Te bomo tokrat uporabili za pripravo sadne salse in tako telesu ponudili dodatno dozo vitaminov in mineralov. 

Zraven postrezite cimetov čips, ki ga pripravite tako:

Vzemite polnozrnate tortilje, malo naravnega trsnega sladkorja in cimet.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in pripravite pekač. Tortilje le rahlo premažite s kokosovim maslom (toliko, da se bo prijel sladkor), narežite na manjše koščke in jih pomočite v mešanico sladkorja in cimeta. Obe strani. Razporedite po pekaču (ne smejo se prekrivati) in pecite 8 do 10 minut oz. dokler čips rahlo ne porjavi. Pustite, da se popolnoma ohladi, tako bo bolj hrustljav.

Sestavine za sadno salso:
  • ½ skodelice soka granatnega jabolka (če ga boste kupili, naj bo 100 % naraven in brez dodanega sladkorja)
  • 2 čajni žlički koruznega škroba
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ¼ čajne žličke mletega ingverja
  • 1 velika hruška
  • 2 do 3 kiviji
  • ½ skodelice grozdja (jagode narežite na četrtine ali osmine)
  • 1 veliko granatno jabolko
  • 1/8 čajne žličke soli (oz. po okusu)
  • 1 do 2 žlici medu (oz. po okusu)
Priprava:

V kozici segrejte sok granatnega jabolka, dodajte koruzni škrob, cimet, ingver, dobro premešajte, da ne bodo nastale grudice in na srednji temperaturi segrevajte dokler se sirup ne zgosti (približno 8 minut). Med segrevanjem občasno premešajte. Odstranite in pustite, da se sirup popolnoma ohladi.

Medtem: očistite sadje, zelo drobno zrežite in skupaj s semeni granatnega jabolka stresite v večjo posodo. Sadje prelijte z ohlajenim sirupom, dodajte ščep soli in dobro premešajte. Po potrebi oz. okusu dodajte še med.

Salso postavite v hladilnik, da se ohladi, nato postrezite s cimetovim čipsom.

Za drzne: dodajte malo nasekljanega čilija.

Preberite še: Izjemne zdravilne lastnosti cimeta in pomaranče

In preizkusite recept: Pečen čokoladni kolač z ajdovo kašo in ganachem

 

   

 

Sorodni članki

Misija: Najboljši praznični recept – Tu je 5 najboljših!

Izbrali smo slaščice, ki ne smejo manjkati na praznično obloženi mizi. Vredno jih je preizkusiti!

40-dnevni post Jaz #vztrajam dan 24: Slastni recepti brez mleka

Carski praženec, lazanja, rižev narastek in sir! Ne verjameš, da so te jedi lahko narejene brez mleka in mlečnih izdelkov? Beri dalje ... 

RECEPT: Piškotki s kandiranim ingverjem

Poskusite slastne kamutove piškotke s kandiranim ingverjem. Brez slabih maščob in rafiniranega sladkorja!
Najbolj brane vsebine

Se ne morete znebiti maščobe na trebuhu? Morda imate te slabe navade

Če maščobni obročki kar nočejo stran in se celo povečujejo, imate skoraj zagotovo vsaj eno od naslednjih navad. Čas je, da ukrepate.
Več...

Oblikujemo spodnji del telesa: 5 obveznih vaj

Tokrat se posvetimo spodnjemu delu telesa, torej zadnjici, stegnom, mečam, bokom ... Naslednjih 5 vaj morate obvezno dodati vašemu treningu. 
Več...

Ste prepričani, da spite dovolj? Tu je 5 znakov, da vam v resnici primanjkuje spanca!

Morda ne občutite tiste opoldanske zaspanosti in pomanjkanja energije na sploh, a tu je nekaj manj očitnih znakov, s katerimi vam telo sporoča, da je v resnici že precej izčrpano.
Več...

13 korakov, kako spet začeti verjeti vase

Vsi se kdaj zataknemo v nekaj, kar nas ovira, včasih pa sploh ne najdemo prave motivacije, da bi začeli delati na spremembi, ki jo nujno potrebujemo. kako se zares vzljubiti in privabiti v življenje same dobre stvari? Postavite sebe na prvo mesto že danes!
Več...

Ne boste verjeli, kakšne POSLEDICE na telesu pušča vadba z utežmi (za zdravje gre!)

Če ste do sedaj vadbo z utežmi radi preskočili, boste odslej verjetno ravnali drugače. Navdušimo vas s posledicami, ki jih ta lahko prinese.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri