Zrezki iz mletega mesa v hrustljavih drobtinah

10. 3. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zrezki iz mletega mesa v hrustljavih drobtinah (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Gre pa tudi brez glutena! Koruzne drobtine niso primerne le za ljudi s celiakijo, temveč so tudi sijajna različica za vse, ki imajo radi spremembe.

Za 4 osebe potrebujete

Za mesno mešanico

  • 500 g mlete svinjine
  • 100 g drobno nastrganega trdega sira
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 150 ml mleka

Za panado

  • 100 g drobtin koruznega kruha
  • 2 pesti zdrobljenih koruznih kosmičev olje za cvrenje

Priprava

Mleto meso zmešajte s sirom, razžvrkljanim jajcem, soljo, poprom in mlekom. Mešanico dobro pregnetite, jo denite v skledo, to pokrijte in jo do drugega dne postavite v hladilnik. Drobtine zmešajte s koruznimi kosmiči. Iz mesne mase oblikujte podolgovate polpete in jih povaljajte v koruznih drobtinah. Takoj jih položite v vroče olje in jih počasi zlato popecite z obeh strani.

Postrezite z dušenim ohrovtom in kuhanim krompirjem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord