To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Zrezki iz mletega mesa v hrustljavih drobtinah

Zrezki iz mletega mesa v hrustljavih drobtinah (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
10. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Gre pa tudi brez glutena! Koruzne drobtine niso primerne le za ljudi s celiakijo, temveč so tudi sijajna različica za vse, ki imajo radi spremembe.

Za 4 osebe potrebujete

Za mesno mešanico

  • 500 g mlete svinjine
  • 100 g drobno nastrganega trdega sira
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 150 ml mleka

Za panado

  • 100 g drobtin koruznega kruha
  • 2 pesti zdrobljenih koruznih kosmičev olje za cvrenje

Priprava

Mleto meso zmešajte s sirom, razžvrkljanim jajcem, soljo, poprom in mlekom. Mešanico dobro pregnetite, jo denite v skledo, to pokrijte in jo do drugega dne postavite v hladilnik. Drobtine zmešajte s koruznimi kosmiči. Iz mesne mase oblikujte podolgovate polpete in jih povaljajte v koruznih drobtinah. Takoj jih položite v vroče olje in jih počasi zlato popecite z obeh strani.

Postrezite z dušenim ohrovtom in kuhanim krompirjem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Značke: zrezki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri