Panna cotta z omako iz suhih sliv

11. december 2018 | panna cotta , Pristni prazniki , recept | Promocijska objava
pannacota_landscape_z_izdelkom_final

Kdaj ste nazadnje kaj spekli svojim staršem? Kaj lepšega jim lahko podarite kot nekaj domačega, iskrenega in pripraljenega z ljubeznijo. Kulinarična blogerka Urša vam predstavlja eno najljubših in hitro pripravljeni sladic njenih staršev. Da bo panna cotta pripravljena bolj v prazničnem vzdušju, je recept obogatila s slivami v vinski omaki, zraven pa svojih dragim staršem postrezite še s kozarčkom tega istega vina.

Za 4 do 6 kozarčkov potrebujemo:

  • 750 ml Alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
  • 50 g sladkorja
  • 4 lističe želatine
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 190 g ali ena skodelica razkoščičenih suhih sliv
  • ¾ skodelice oziroma 190 ml sladkega vina
  • 7 žlic vode
  • cimet

Postopek:

Lističe želatine namočimo v hladni vodi. V kozici segrevamo smetano do vretja, dodamo sladkor in na šibkem ognju kuhamo približno 10 minut. V kuhano smetano vmešamo ožeto želatino in odstavimo z ognja. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, in prelijemo v poljubne kozarčke. Čez noč postavimo v hladilnik, da se dodobra shladi.

Na dan, ko bomo postregli panna cotto, v sladkem vinu približno 15 minut (oziroma dokler se ne zmehčajo) kuhamo suhe slive. Alkohol bo sicer povrel, lahko pa za otroke slive pokuhamo tudi v soku. Po potrebi dodamo nekaj žlic vode.

Prekuhane slive v mešalniku zmeljemo do gladkega ter dodamo še preostale žlice vode in cimet. Mlačno premažemo po panna cotti in postrežemo z nekaj nadrobljenimi ingverjevimi piškotki.

NAGRADNA IGRA:

Spremljajte rubriko Pristni prazniki in osvojite lepe nagrade

Bi radi Panna cotto pripravili svojim staršem in jim tako za praznike podarili del sebe? Sodelujte v NAGRADNI IGRI in si vsak teden dovolite, da osvojite darilni bon Ljubljanskih mlekarn.

KAKO?

Navodila najdete na tej povezavi, sledite pa nam tudi na facebooku Mu Cuisine, kjer bomo vsak teden objavili nov recept kulinarične blogerke Urše Horvat.

Vsak od receptov, ki jih objavimo, je namenjen enemu od vaših najbližjih: staršem, fantu, prijateljicam, starim staršem, sosedom, morda skriti simpatiji. Pa dober tek in pristne praznike vam želimo!

Sorodni članki

Vroča čokolada s pomarančo (in z viskijem)

Imate radi čokolado na malo drugačen način? Potem je tale recept, ki ga je pripravila blogerka Urša Horvat, pravi za vas. Vroča…

Začinjeni piškotni sendvič

V prazničnih dneh se po slovenskih domovih širi vonj po različnih dobrotah. Še bolj zabavno pa je, če pri peki sodeluje celotna družina. In zakaj je ravno peka piškotov idealna…

Čokoladne (gin) tonik kroglice

Preživljanje novega leta je za mnoge posebno doživetje. Mize bomo obložili s prazničnimi dobrotami, se sladkali in razvajali brbončice. Vso kreativnost, ki jo bomo pokazali z…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri