mu_Gxwj1tV

Imate radi čokolado na malo drugačen način? Potem je tale recept, ki ga je pripravila blogerka Urša Horvat, pravi za vas. Vroča čokolada, v katero lahko po želji dodate tudi nekaj kapljic vašega najljubšega viskija. Mmmmmm ... Kot nalašč za vašega fanta. V hladnejših dneh se namreč radi na toplem grejemo s svojim najdražjim. Če je toplina tudi v rokah ob vroči čokoladi, bo večer še lepši.

Za dve osebi potrebujemo:

  • 1,5 skodelice mleka
  • 0,5 skodelice Alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
  • lupinico ene pomaranče
  • ½ žličke cimeta
  • 170 g temne čokolade
  • 1 žlico viskija (po želji)

  • Stepeno Alpsko smetano za stepanje Mu Cuisine za okrasitev

Postopek:

V manjši kozici segrejemo mleko in smetano skoraj do vretja. Za merico uporabimo skodelici, v katerih bomo postregli vročo čokolado.

V mešanico mleka in smetane dodamo še pomarančno lupinico in cimet. Odstavimo z ognja in vmešamo na koščke narezano čokolado. Z metlico mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Če nas motijo koščki naribane lupinice, čokolado precedimo, sicer pa ne. Za odrasle lahko v čokolado vmešamo še žlico viskija in postrežemo s stepeno smetano na vrhu.

Spremljajte rubriko in osvojite lepe nagrade

Bi radi vročo čokolado pripravili za prijatelja in mu tako za praznike podarili del sebe? Sodelujte v NAGRADNI IGRI, s katero pričnemo v torek, 27. 11. , in si vsak teden dovolite, da osvojite darilni bon Ljubljanskih mlekarn. KAKO?

Navodila najdete na tej povezavi, sledite pa na Mu Cuisine, kjer bomo vsak teden objavili recept kulinarične blogerke Urše Horvat. Vsak od receptov bo namenjen enemu od vaših najbližjih: staršem, fantu, prijateljicam, starim staršem, sosedom, morda skriti simpatiji. Pa dober tek in pristne praznike vam želimo!

Sorodni članki

Čokoladne (gin) tonik kroglice

Preživljanje novega leta je za mnoge posebno doživetje. Mize bomo obložili s prazničnimi dobrotami, se sladkali in razvajali brbončice. Vso kreativnost, ki jo bomo pokazali z…

Panna cotta z omako iz suhih sliv

Kdaj ste nazadnje kaj spekli svojim staršem? Kaj lepšega jim lahko podarite kot nekaj domačega, iskrenega in pripraljenega z ljubeznijo. Kulinarična blogerka Urša vam predstavlja…

Začinjeni piškotni sendvič

V prazničnih dneh se po slovenskih domovih širi vonj po različnih dobrotah. Še bolj zabavno pa je, če pri peki sodeluje celotna družina. In zakaj je ravno peka piškotov idealna…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri