Nihče ne bi smel uporabljati nekaterih fraz, ki kvarijo pozitivno samopodobo. Nadomestite jih z drugimi, ki ne oddajajo negativnosti.

Slika 1/3

“Neumen/neumna sem.”

S takšnim pristopom si zapirate vrata do imenitnih priložnosti, ki vas čakajo. Zamudili boste tudi izkušnje, ki bi jih lahko pridobili iz določenih dogodkov in situacij, pa se jih niste udeležili, ker ne verjamete vase. V nič dajete vse, kar ste do sedaj dosegli.

Dokler sami ne boste vzpostavili pozitivnega odnosa do sebe, vas tudi drugi ne bodo morali spoštovati in imeti radi. Namesto, da o sebi pravite, da ste neumni (ali kaj podobnega), frazo zamenjajte s “tega ne razumem”. Nihče ne razume vsega, lahko pa se potrudite, da se boste nekoč naučili tudi tega.

profimedia
Sorodni članki
None

Ustavite negativno samokritičnost

Če o sebi mislite več slabega kot dobrega in sabotirate samopodobo, boste negativnega odnosa deležni tudi iz okolice. Ustavite škodljive misli o sebi v treh korakih.

Nasveti, kako se spopasti z nizko samopodobo

Imejte se radi od glave do pet: z vsem, kar ste in kar imate. Ste veliko več kot le telo.

Enkrat za vselej prenehajte s kritiziranjem sebe

Negativni komentarji o sebi uničujejo dobro samopodobo in samozavest. Prenehajte z nezdravim odnosom do sebe z naslednjimi nasveti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri