zenska

Ženstvenosti se ne da doseči s treniranjem ali je zgraditi. To je stanje, ki se živi in v katerem se uživa.

Uspešne ženske v današnji družbi so tiste, ki so se prilagodile moškemu principu. Imajo zelo razvit in preračunan razum, ekstravertirano osebnost, sposobnost analitičnega razmišljanja, dovolj strokovnega znanja ... Toliko moških lastnosti se lahko razvije samo na račun bistva ženskosti.

In tako, počasi, pa vendar zanesljivo ženska, ki se do svoje ženstvenosti ne obnaša z veliko ljubezni, predanosti in odločnosti, temveč jo pogosto zaničuje in se ji odpoveduje, kot da nima pravice, da je ženstvena, seksualna, da resnično uživa in da se popolnoma prepusti in preda, izgublja kontrolo nad bistvom svoje ženstvenosti in dostopom do svoje ženske moči.

Brez svojih ženskih temeljev se ženska počuti negotova in prazna, išče zamenjavo v bleščavem soju površnosti (kot v hollywoodskih filmih), kar jo pripelje do tega, da živi površinsko življenje pod vplivom zunanjih dražljajev, analize in razuma.

Prvi korak k ženskemu bistvu je ljubezen do same sebe in sprejemanje sebe takšne, kot sem, sem okej, pa čeprav je splošno sprejeto mnenje, da je egoistično ljubiti sebe.

5 skrivnosti ženstvenosti

  1. Ljubezen do same sebe, do svojega telesa in sprejemanje svojega telesa takšnega, kot je.
  2. Zavedanje sebe in sprejemanje svoje lepote in sebe z lepimi in manj lepimi stvarmi.
  3. Sprejemanje svoje seksualne energije/erotičnosti in znati v njej uživati in se ji prepustiti.
  4. Znati dajati in sprejemati ter se znati prepustiti.
  5. Biti samozavestna in hkrati uživati v svoji ženstvenosti, nežnosti in mehkobi.

Več si preberite v članku: Temelji ženske seksualnosti

Sorodni članki

Kako poudariti seksapilnost

To, kar prepoznamo kot nekaj seksapilnega, ni posledica neke mistične ali romantične notranje sile, ki nas potiska v naročje osebe, ki nam je 'usojena', ampak je posledica kulturnih…

40 vročih misli o seksu

Ženske znajo biti glede seksa veliko bolj duhovite kot moški. Oni ga jemljejo veliko preresno, občutek imajo, da morajo seksualno ves čas osvajati ženske, da sebi dokažejo, da…

Kaj bi morale vedeti o svojem menstrualnem ciklusu?

Ste vedeli, da posamezne faze menstrualnega ciklusa narekujejo, kako sposobna je ženska za določene dejavnosti? Preverite, kaj bi morale početi v kateri fazi!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri