Večina ljudi misli, da vedo, kdo so psihopati: posamezniki, ki nimajo čustev. Tisti, ki so v otroštvu za zabavo verjetno mučili živali. A naslednjih pet stvari o psihopatih verjetno niste vedeli.

Slika 1/5

V VSAKEMU IZMED NAS SE SKRIVA KANČEK PSIHOPATA

Pri tej lastnosti gre za spekter, na katerem se nahajamo vsi.

Če kdaj niste občutili krivde ali obžalovanja oziroma vam za nekoga ni bilo žal ali pa ste nekoga s šarmom omrežili, da ste dosegli svoje, ste s tem izkazali psihopatske lastnosti. Morda ste v določenih situacijah neustrašni ali pa ste kdaj že precej tvegali – tudi to sta lastnosti psihopatov.

Profimedia

Sorodni članki

Psihopati in sociopati so med nami! Jih prepoznate?

Ob zgornjem naslovu ste seveda takoj pomislili, da je 95 % odstotkov psihopatov na srečo že pospravljenih varno po zaporih, tistih nekaj preostalih pa najverjetneje ne boste nikoli…

Zakaj obsojamo in kako se temu izogniti

Verjetno smo se že vsi znašli v obeh vlogah - tistega, ki obsoja in žrtve obsojanja. Zakaj včasih čutimo potrebo po obsojanju in kako se temu izogniti?

Kako rešiti spor s trmasto osebo

Ste se že kdaj prerekali s trmasto osebo? Takšno, ki vztraja pri svojem in ne popusti niti za centimeter? Morda vam naslednjič uspe s temi nasveti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri