igre

Ko začnemo vstopati v dobo odraslosti, se nam nekatere stvari zdijo povsem otročje, zato jih s časom opustimo. Verjetno si zjutraj las ne spnete v dva čopka in s seboj ne nosite plišastih živali, pasta za zobe pa že dolgo ni več tista sladka, ki jo lahko pojeste. Kaj pa obnašanje? Tudi to se spremeni, ko postanemo čustveno zreli. Preverite, česa taki ljudje ne počnejo.

1. Ne vpletajo se v prepire, ki se jih ne tičejo. Problemi drugih niso vaša stvar, zato se ne spravljajte v stres po nepotrebnem. Poleg tega lahko s svojo prisotnostjo situacijo le poslabšate.

2. Se ne pritožujejo. Namesto tega razmislite, kako bi težave rešili, oziroma kaj lahko storite, da bi bilo bolje. Ne porabljajte energije za pritoževanje.

3. Včasih rečejo ne. Tako sebi kakor drugim. Tudi super junaki kdaj potrebujejo počitek. Naučite se reči ne stvarem za katere vnaprej veste, da jih ne boste morali narediti tako dobro, kot bi lahko, ali vas bodo prikrajšale spanca.

4. Ne opravljajo. Nobene potrebe ni, da sodelavci izvejo za nenavadne jutranje navade vašega soseda, ki ga skrivaj opazujete na poti do avta. Če je vaše življenje dovolj zanimivo, obrekovanja ne potrebujete.

5. Ko gre za srečo in samozavest, se ne zanašajo na druge. Sami poskrbite, da boste delali in obkroženi s tem, kar vam prinaša zadovoljstvo. Če boste sebe prepričali, da ste pri svojem delu najboljši, vam bodo verjeli in zaupali tudi drugi.

6. Ne poudarjajo svojih slabosti. O sebi govorijo dobre stvari. Zakaj bi poudarjali svoje slabosti, če se lahko pohvalite z dosežki, za katere ste tako garali? Ne bodite samovšečni, vendar se vseeno ne ponižujte.

7. Ne živijo v preteklosti. Živite za danes in pustite za seboj vse zamere in negativna čustva, ki jih gojite do soljudi. Na lepe dogodke pa vam seveda ostanejo spomini.

Preberite tudi:

Sorodni članki

Zakaj je nujno, da z bivšimi partnerji prekinemo vse stike?

Psihologi pravijo, da je vsaj šest razlogov, zakaj moramo prekiniti vse stike z bivšimi partnerji.

4 lastnosti, ki jih imajo visoko inteligentni ljudje

Poznate rek »Ne sodite knjige po platnicah«? Znanost je potrdila, da je več kot resničen. Čeprav se nekatere navade ljudi zdijo čudne ali nesprejemljive, to še ne pomeni, da…

Kako ljubijo ljudje z anksioznostjo?

Če se z anksioznostjo nismo nikoli spopadli, si težko predstavljamo, kaj se dogaja v glavah ljudi, ki trpijo za to motnjo. Razlikujejo se tudi v tem, kako ljubijo, kar ste…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri