profimedia-0274493147

Saj veste, da ste sami svoje sreče kovači. Zakaj potem dovolite, da si grenite življenje sami sebi? Čas je, da prevzamete odgovornost za svojo srečo. 

Premislite o naslednjih stvareh, ki povzročajo nezadovoljstvo v življenju.

1. Pozornost samo nase
Ljudje, ki so pozorni samo nase so najbolj nezadovoljni. Seveda je potrebno najprej poskrbeti zase. A tisti, ki vidijo življenje kot možnost, da pomagajo, dajejo in prinesejo radost tudi drugim oz. so sposobni sočutja, srečo hitro najdejo tudi sami.

2. Obsedenost z denarjem
Družba seveda spodbuja, da je glavni cilj zadovoljstva ta, da postanemo bogati in se pehamo za denarjem. Obilje sicer ni greh in zaslužimo si ga, vendar če bo naš edini in glavni cilj, bo resnično zadovoljstvo odšlo mimo nas. 

3. Iskanje krivca izven sebe
Krivimo starše, partnerje, sodelavce, prijatelje, učitelje, vlado, okolje, finančno stanje... Vsi so krivi za naše nezadovoljstvo. Zakaj? Ker nas to obvaruje pred spremembo v nas samih, ki je nujno potrebna za srečo.

4. Zataknjenost v preteklosti
Potrebno se je zavedati, da se je vsak dogodek v življenju, tudi negativen, zgodil z razlogom. Nato je potrebno to sprejeti in iti dalje. Vsako jutro se ponovno rodimo. Šteje to, kar naredimo danes.

5. Zatajiti svoje želje
Le tisti, ki živijo v skladu s svojimi (in ne tujimi) željami in vrednotami, lahko zares živijo zadovoljno življenje. 

6. Pozabiti na svojo dušo ali telo
Tako svoji duši kot telesu moramo zagotoviti, kar potrebujeta. Telo potrebuje gibanje, zdravo hrano in skrb, duša pa mir, tišino, čistočo misli in čustev.

7. Nositi bremena
Dovoliti, da stresi in travme vplivajo na nas oz. jih nositi ves čas s seboj, brez da bi jih spustili, onemogočajo tako srečo, kot tudi zdravje in vse dobro...

Sorodni članki

7 modrosti za več sreče

V osnovi jih vsi dobro poznamo. Lahko bi sicer rekli: Le kaj naj s starimi pregovori? Z njimi nimam ničesar skupnega in kar naprej se ponavljajo. Točno tako! In zakaj?

Živite svoje življenje? To vam bodo razkrile 3 preproste izjave

»Glasbenik mora ustvarjati glasbo, slikar mora slikati in pesnik mora pisati, če želi končno živeti v miru sam s sabo.« – Abraham Maslow.

Pot do osebne sreče

Ko se poglobimo v svojo notranjost, se vprašajmo, kaj nas res osrečuje tako, da svoje sreče ne skrivamo pred drugimi? Kaj je tisto, kar nas ločuje od časov, ko smo bili nezadovoljni sami s...
Najbolj brane vsebine

Ste prepričani, da spite dovolj? Tu je 5 znakov, da vam v resnici primanjkuje spanca!

Morda ne občutite tiste opoldanske zaspanosti in pomanjkanja energije na sploh, a tu je nekaj manj očitnih znakov, s katerimi vam telo sporoča, da je v resnici že precej izčrpano.
Več...

13 korakov, kako spet začeti verjeti vase

Vsi se kdaj zataknemo v nekaj, kar nas ovira, včasih pa sploh ne najdemo prave motivacije, da bi začeli delati na spremembi, ki jo nujno potrebujemo. kako se zares vzljubiti in privabiti v življenje same dobre stvari? Postavite sebe na prvo mesto že danes!
Več...

3 nepričakovani znaki, ki kažejo na depresijo

Depresija se kaže na različne načine, nikoli ne vpliva le na razpoloženje. Pogosto spregledani znaki so naslednji …
Več...

Koliko škode naredi sladkor našemu telesu?

Preveč sladkorja lahko hitro poskrbi, da bomo spoznali grenko plat življenja.
Več...

Idealno živilo za hujšanje (nasvet osebnega trenerja)

Kolikokrat ste se že lotili diete z namenom, da shujšate? In kot zakleto so se po končani dieti, ki je ... khm ... trajala le nekaj dni, kilogrami veselo vrnili?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri