profimedia-0274493147

Saj veste, da ste sami svoje sreče kovači. Zakaj potem dovolite, da si grenite življenje sami sebi? Čas je, da prevzamete odgovornost za svojo srečo. 

Premislite o naslednjih stvareh, ki povzročajo nezadovoljstvo v življenju.

1. Pozornost samo nase
Ljudje, ki so pozorni samo nase so najbolj nezadovoljni. Seveda je potrebno najprej poskrbeti zase. A tisti, ki vidijo življenje kot možnost, da pomagajo, dajejo in prinesejo radost tudi drugim oz. so sposobni sočutja, srečo hitro najdejo tudi sami.

2. Obsedenost z denarjem
Družba seveda spodbuja, da je glavni cilj zadovoljstva ta, da postanemo bogati in se pehamo za denarjem. Obilje sicer ni greh in zaslužimo si ga, vendar če bo naš edini in glavni cilj, bo resnično zadovoljstvo odšlo mimo nas. 

3. Iskanje krivca izven sebe
Krivimo starše, partnerje, sodelavce, prijatelje, učitelje, vlado, okolje, finančno stanje... Vsi so krivi za naše nezadovoljstvo. Zakaj? Ker nas to obvaruje pred spremembo v nas samih, ki je nujno potrebna za srečo.

4. Zataknjenost v preteklosti
Potrebno se je zavedati, da se je vsak dogodek v življenju, tudi negativen, zgodil z razlogom. Nato je potrebno to sprejeti in iti dalje. Vsako jutro se ponovno rodimo. Šteje to, kar naredimo danes.

5. Zatajiti svoje želje
Le tisti, ki živijo v skladu s svojimi (in ne tujimi) željami in vrednotami, lahko zares živijo zadovoljno življenje. 

6. Pozabiti na svojo dušo ali telo
Tako svoji duši kot telesu moramo zagotoviti, kar potrebujeta. Telo potrebuje gibanje, zdravo hrano in skrb, duša pa mir, tišino, čistočo misli in čustev.

7. Nositi bremena
Dovoliti, da stresi in travme vplivajo na nas oz. jih nositi ves čas s seboj, brez da bi jih spustili, onemogočajo tako srečo, kot tudi zdravje in vse dobro...

Sorodni članki

7 modrosti za več sreče

V osnovi jih vsi dobro poznamo. Lahko bi sicer rekli: Le kaj naj s starimi pregovori? Z njimi nimam ničesar skupnega in kar naprej se ponavljajo. Točno tako! In zakaj?

Teh 6 vsakdanjih navad vas pripelje do sreče

Kaj potrebujemo za srečno življenje? Denar, ljubezen, veliko hišo, dobre odnose? Kaj vas osrečuje, boste morali ugotoviti sami, preverite pa 6 vsakdanjih navad, ki vas bodo...

Pot do osebne sreče

Ko se poglobimo v svojo notranjost, se vprašajmo, kaj nas res osrečuje tako, da svoje sreče ne skrivamo pred drugimi? Kaj je tisto, kar nas ločuje od časov, ko smo bili nezadovoljni sami s...
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

5 stvari, ki jih morate vedeti, če bi radi hitro shujšali

Na trgu je ogromno izdelkov, ki pri preoblikovanju telesa obljubljajo takojšnje rezultate. In potem so tu še hitre, predvsem pa stroge diete. Pa je res mogoče zdravo izgubiti konkretno količino kilogramov v zelo kratkem času in potem to težo tudi obrdžati?
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Vadba za celo telo: Kombinacija počepa in planka

Naj bo tokratni trening drugačen - izvajajte le dve vaji in z njima razgibajte celo telo. Menite, da je izziv prelahek?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri