smeh

Včasih je življenje nepravično in drugič si sami nakopljemo stresne dni. Ko boste čutili, da je prehudo in potrebujete premor, se spomnite na te stvari.

To vam bo pomagalo, da se premaknete naprej:
  • Uporabite znanje preteklih izkušenj. Zagotovo ni prvič, da ste se znašli v stresni, neprijetni situaciji. Vsaka je edinstvena, a lahko jo primerjate s preteklimi izkušnjami. Česa ste se naučili, ko ste nazadnje padli? Je minilo? Seveda je, čeprav tudi takrat v to morda niste verjeli. Uporabljajte znanje, ki ste ga pridobili v preteklosti in se tokrat izkažite bolje.

  • Soočite se z dejstvi. Natančno premislite, kaj lahko nadzorujete in česa ne. Morda se zdi trapasto, a se pogosto prepričamo, da bi lahko naredili nemogoče. Opazili boste, da ste velikokrat ravnali natanko tako, kot bi morali.

  • Uporabite to, kar imate. Ne čakajte na spremembo do takrat, ko boste imeli veliko hišo, boljši avto, manj stresno službo in veliko denarja. Uspešni ljudje niso priplezali na dober položaj zato, ker so čakali, ampak ker so vložili ves svoj trud in naredili najbolje, kot zmorejo.

  • Ne pozabite, da imate družino in prijatelje, ki vam stojijo ob strani. Naučite se, da ni nič narobe, če kdaj zaprosite za pomoč. Še posebej takrat, ko je izjemno težko. Bližnji vam bodo z veseljem pomagali z nasvetom ali kako drugače. Niste sami.

  • Včasih gredo stvari tudi po pravi poti. Kadar se vam zdi, da gre vse narobe, prelistajte spomine in se spomnite srečnih trenutkov. Včasih se stvari odvijejo natanko tako, kot bi se morale in vam prinesejo dogodke, ki se jih boste spominjali večno.

  • Ukrepajte. Ne pustite, da se problemi kopičijo v veliko goro, ki se bo zrušila na vas. Postopoma jih začnite pregledovati in reševati. Vsakega posebej. Na koncu se ozrite nazaj in poglejte, kaj ste dosegli. Zmorete veliko več, kot si dopustite.

  • Smejte se. Smeh v sekundi izboljša razpoloženje. Vse kar morate storiti je, najti razlog. Obstaja karkoli, kar vas osrečuje in razpotegne ustnice do ušes? Vsak izmed nas ima takšen dogodek. To naj bo svetilnik v razburkanem morju.

  • Ne primerjajte se z drugimi. Vsak ima svoj način spopadanja s problemi in vsak mora najti svojo pot. Lahko se obrnete po nasvet, vendar ne skušajte ravnati natanko tako, kot ostali. Sposobni ste najti svojo rešitev, ki bo ustrezala vašemu načinu življenja.

Preberite tudi: 8 nasvetov, kako izstopiti iz cone udobja

Sorodni članki

Obrnite stres sebi v prid!

Verjetno ste prebrali že tone nasvetov, kako odpraviti stres in zaživeti bolj mirno. Včasih pa ga lahko obrnete kar sebi v prid.

Kako izkoristiti samsko življenje

Samsko življenje nudi čas za razmislek. Kakšnega partnerja si želimo in kako bi z njim lahko bili srečni, tako kot prijatelji, s katerimi se primerjamo? Kakšna bi bila prihodnost…

Kaj narediti, ko življenje postane preveč stresno?

Boste dovolili, da vas stres ponese v izgorelost ali boste obvladali situacijo in poskrbeli zase? Sledite korakom, ki vam pomagajo obvladati še tako naporne trenutke.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri