zenska

Z nekaterimi dejanji izpodbijate samozavest in pogum ter škodite samim sebi. V novem letu si obljubite, da se jih boste znebili.

Niste pozorni na stres

V hitrem življenjskem tempu smo se vsak dan prisiljeni spopasti z določeno vrsto stresa. S tem ni nič narobe, dokler uspemo uravnavati sprostitev in delo. Ko krmilo prevzame razdraženost, pa nastopijo problemi. Ne spreglejte negativnosti, ki se kopiči pred vami in briše nasmeh iz obraza. Kadar začutite, da se morate spočiti, si vzemite prost dan. Ob vikendih pa načrtujte aktivnosti, v katerih uživate.

Na sebi vidite le napake

Ko se pogledate v ogledalo, zase ne najdete niti ene lepe besede. Lahko bi bili malo višji, niste se še znebili maščobnih oblog okrog trebuha, vaša drža je vse prej kot vzravnana ... Dobro je, da prepoznate svoje šibkosti in jih skušate odpraviti, vendar pretirana samokritičnost ne bo prinesla napredka. Ponovno morate začeti graditi na odnosu s samim seboj. Bodite ponosni na vse, kar dosežete.

Primerjate se z drugimi

Vaše odločitve in dejanja temeljijo na tem, kar pravijo drugi. Želite ugajati, zato nenehno sprašujete, ali je vsem všeč, kar boste kupili, kako bi ravnali, kako se morate odločiti. S tem zapostavljate lastne želje in cilje. Se boste odpovedali potovanjem samo zato, ker prijateljica meni, da to ni dobra ideja? Zamudili boste mnogo odličnih priložnosti, ki se ne bodo vrnile.

Nikoli ne prosite za pomoč

Čeprav je pred vami gora dela, ki ga nikoli ne boste uspeli opraviti sami, vseeno zagrizete in upate, da boste naredili vsaj polovico. Niti na pamet vam ne pade, da bi za pomoč prosili še koga drugega. Enako je pri vseh problemih na katere naletite. Zaradi tega pogosto pregorite in ste prisiljeni k počitku. Prošnja za pomoč ni nekaj, česar bi se morali sramovati. Poleg tega je v dvoje vedno lepše, zato ne oklevajte in naslednjič pokličite prijatelje.

Uničujete lepe trenutke

Sredi romantičnih počitnic s partnerjem najdete razlog za prepir. Globoko v sebi veste, da ste bili vi krivi, da se je vse skupaj spremenilo v majhno vojno. Zakaj ljudje to počnemo? V resnici ne želimo nič slabega, le bojimo se, da se bo vse v čemer uživamo, v trenutku razblinilo. Mogoče niste prepričani, ali bo razmerje trajalo večno, zato ne morete v miru uživati v partnerjevi družbi. Namesto tega iščite razloge za srečo in težave rešujte sproti. Tako se boste izognili nevihti.

Preberite tudi:

Sorodni članki

Ali sabotirate lastno srečo? (Morda se tega sploh ne zavedate)

Vsak je svoje sreče kovač, pravi pregovor. To vsekakor drži, saj bi za svoje dobro počutje morali poskrbeti sami in ne čakati, da bo to namesto vas storil kdo drug.

Kako negativno energijo preusmerite v pozitivna dejanja

Če opažate jasne znake, ki vam govorijo, da skozi življenje nosite veliko negativne energije, kot protiutež postavite dobra dejanja, s katerimi se znebite nepotrebnega stresa.

12 kradljivcev časa, na katere zagotovo ne pomislite

Ko vam zmanjka časa za pomembne stvari, se zagotovo vprašate, za kaj ste ga porabili. Vidnejših rezultatov ni, a vseeno je večer in spet boste delo preložili na jutri. Preverite…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri