zenska

Če imate naslednje lastnosti, zagotovo spadate mednje. Vsi, ki si to želite postati, pa preverite, kaj morate osvojiti.

Samozavesti in stabilnosti niso podedovali ali dobili na pladnju. Zgradili so ju skozi dolga leta, za kar jim danes ni žal. Takšne lastnosti imajo mentalno močne osebe:

Vedno ohranjajo optimističen pogled na svet

Čeprav se dogaja veliko slabih stvari, kot so naravne katastrofe, kriminal in vojne skušajo najti svetle trenutke, zaradi katerih se splača živeti. Opazijo podrobnosti, ki polepšajo njihov dan in v svojo družbo pritegnejo ljudi podobnih misli. Na vsakem koraku delijo dobro voljo in ne padejo pod vpliv večnih pesimistov, ki jih skušajo prepričati v nasprotno.

Poslušajo svoje telo

Ko pravi, da je čas za dan počitka, si vzamejo dopust in počnejo kaj, kar jih sprošča. Ob prevelikem stresu si vzamejo čas zase in umirijo misli. Po naporni seriji treningov počivajo kakšen dan več, ker telo še ni pripravljeno na ponovno gibanje. Ker samim sebi namenijo dovolj pozornosti in počitka, so vedno videti sveži in predvsem zdravi. Izognejo se epidemijam prehlada in izgorelosti.

Ne potrebujejo potrditve

Dobro se počutijo v svoji koži in se zavedajo, česa so sposobni. Zato ne potrebujejo nekoga, ki bo nenehno potrjeval njihova dejanja. Zaradi tega so zanesljivi, kar jim pride prav tudi na službenem področju. Odgovorni jim radi prepuščajo pomembne zadolžitve, saj vedo, da bodo opravljene dobro. Zaradi tega se tudi ne trudijo ustrezati drugim, saj se zavedajo, da jih imajo prijatelji radi takšne, kot so. Lahko se pohvalijo s pravimi prijatelji, ki bodo vedno na voljo, ko jih bodo potrebovali.

Pustijo si pasti in delati napake

Niso popolni, prav tako kot nihče drug. Ko naredijo napako, ne padejo v obup, ampak stremijo k temu, da se hitro poberejo in iz situacije česa naučijo. To jih ne zaustavi, da bi dosegli svoje želje, ampak okrepi njihovo znanje, zato na cilj pridejo z več izkušnjami. Sprejemajo dobre odločitve, saj so se učili na lastnih padcih. Slabosti obrnejo sebi v prid, kar jih žene naprej in daje spodbudo tudi ljudem, ki jih srečajo na poti. Sami so arhitekti lastnega življenja, zato ne dovolijo, da jih majhna nevšečnost spravi iz tira.

Preteklost pustijo v preteklosti

Končana razmerja, razpadla prijateljstva, zamere in podobne stvari pustijo v preteklosti, saj ne želijo, da zasenčijo sedanjost. Spoznali so, da je življenje veliko bolj preprosto, če znamo preboleti in nekatere stvari pustiti za sabo. Vsega ne moremo nositi s seboj za vedno, saj bomo pod težo skozi leta omagali. Znajo se spoprijeti z manj prijetnimi dogodki in nadaljevati pot, ko so pripravljeni. Zato je na njihovih ramenih veliko manj bremena in pot skozi življenje lepša.

Skrbijo zase

Zdrav način življenja izboljša kvaliteto vsakdana, zato v  svoj urnik radi vključijo tudi športne aktivnosti. Prav tako poskrbijo, da se v hrani skriva dovolj hranil, ki jim pomagajo normalno delovati. Izkoriščajo vse dobre posledice, ki jih zdrave odločitve ponujajo in ni jim žal, da se skoraj nikoli ne ustavijo na stojnici s hitro hrano ali preskočijo kakšno merico alkohola.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Teh stvari priljubljene osebe nikoli ne počnejo

Ljudje po katerih se zgledujemo in jih imamo radi v svoji bližini, so priljubljeni z razlogom. Nikoli jih namreč ne boste videli početi teh stvari.

Pomanjkljivosti ne boste odpravili z zavidanjem

Smo, kar mislimo in kar mislimo se prenese v naša dejanja. Vendar ni tako preprosto. Nekateri se bolj zanašajo na mnenja drugih in skušajo življenje uravnavati po njihovih napotkih...

Lastnosti neustavljivo privlačnih ljudi

Ki nimajo nič opraviti z videzom in se jih ne da kupiti v trgovini.

Izbor uredništva

Pridružite se nam na taboru teka na smučeh v Planici!

Če se želite prvič preizkusiti na tekaških smučeh, izpopolniti svoje znanje, ali pa le z družino in prijatelji v prelepem...

Več...

Prijavite se na Elanov smučarski dan in se potegujte za smuči Delight Supreme!

Vse ljubiteljice vijuganja po belih strminah, prijavite se na Elanov smučarski dan za ženske in se potegujte za smuči Delight...

Več...

3 jutranje vaje, ki bodo preprečile stres in tesnobo

Ko vas popade tesnoba, anksioznost, nelagodje, si lahko pomagate s preprostimi triki. 

Več...

Najbolj brane vsebine

7 popolnoma vsakdanjih stvari, ki lahko vodijo do varanja

Afere se ne pripetijo zgolj zaradi pomanjkanja ljubezni doma ali potrebe po oskrbovanju ega. Razlogi se lahko skrivajo tudi v čisto vsakdanjih dejavnikih.
Več...

6 opozorilnih znakov, da se v zvezi ne počutite dobro

Če zadnje čase čutite, da ste bolj nesrečni kot običajno, se razlog lahko skriva tudi v razmerju. Preverite, ali opazite katerega izmed naslednjih znakov.
Več...

Kaprun: Kopališče Tauern Spa Zell am See

Obiščite eno izmed najzanimivejših wellness in termalnih središč v Avstriji ob vznožju veličastnih Alp.
Več...

3 živila, ki lahko povzročajo utrujenost (pa verjetno ne bi pomislili nanje)

Na seznamu je že sladkor ter mastna in težka hrana. Pri nekaterih ljudeh pa lahko utrujenost oz. zaspanost povzročajo tudi naslednja živila.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri