Sprejemanje samega sebe je pomemben korak do dobre samopodobe. Pogosto zmotno menimo, da nam pri tem pomagajo tudi naslednja dejanja, ki pa imajo žal ravno nasproten učinek.

Slika 1/4

DELANJE USLUG DRUGIM

Ne govorimo o tem, da se ne bi smeli posvetiti prijateljem in jim pomagati, ko to potrebujejo. Težava nastane, ko usluge pričnete delati le zato, da bi drugi o vas imeli dobro mnenje in vas pohvalili. Ne želite jih razočarati in nenehno potrebujete dokaz, da o vas mislijo dobro.

Dejanja ne bodo ničesar spremenila, če se sami niste sprejeli. Ne glede na to, kolikokrat vam bližnje osebe povedo, da vas imajo rade, to ne bo zapolnilo praznine, ki je nastala, ker ne verjamete vase. Sami sebi morate biti največji podpornik, šele nato vam bodo pozornost lahko namenili drugi.

profimedia

Preverite tudi: Kako se spopasti z osamljenostjo? 

Sorodni članki

Ali sabotirate lastno srečo? (Morda se tega sploh ne zavedate)

Vsak je svoje sreče kovač, pravi pregovor. To vsekakor drži, saj bi za svoje dobro počutje morali poskrbeti sami in ne čakati, da bo to namesto vas storil kdo drug.

Včasih se morate sprijazniti in živeti dalje

Nekateri dogodki nas pretresejo, prestrašijo, razdražijo. Včasih niso vredni naše energije in pozornosti, drugič ne moremo storiti ničesar več. Lahko se le sprijaznimo in…

Takšne laži si pravijo ljudje, ki se bojijo ljubezni

Ljudje, ki nimajo radi sebe in se bojijo zveze, si pogosto govorijo laži, da bi se obvarovali pred kruto resnico.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri