Aktivni - pomlad 2017

Aktivni - pomlad 2017 Aktivni - pomlad 2017 Aktivni - pomlad 2017

POMLAD 2017
Datum izida: 23. 03. 2017.

Na policah je prva številka revije Aktivni! 80 strani za športnike, rekreativce in tiste, ki bi vse to radi postali, pa še niste našli energije.

Iz vsebine

 • Kako sploh začeti gibati, če ste zimo preživeli na kavču: odlični nasveti za to, kako ohraniti motivacijo in se potem držati rutine.
 • 9 super razlogov, da izberete kolesarjenje + najlepše kolesarske poti v Sloveniji
 • Najboljše vaje za celotno telo (za začetnike in napredne)
 • Koliko počitka potrebujete med treningi
 • Tibetanske vaje: 5 obredov pomlajevanja
 • Zakaj diete ne delujejo?
 • Kakšne sladice so dobre za športnike?

In za tekače ...

 • Tekaška sezona se je začela. Razbijte rutino in prispevajte k tekaškemu napredku.
 • Kako teči hitreje, kako napredovati
 • Joga za tekače: zakaj bi moral vsak tekač kdaj sezuti superge in se uleči na podlogo za jogo
 • Kako začeti z gorskim tekom

Revija

Intervjuji, ki vam bodo v navdih:

 • Domen Škofic in Janja Garnbret, najboljši športni plezalni par na svetu
 • Anže Čokl, alpinist in alpinistični inštruktor: "To so občutki, ki se jih ne da kupiti z denarjem, lahko si jih pričaraš le sam"
 • Mirjam Poterbin, mama Luke Dončiča: "Ne znam opisati, kako ponosna sem nanj!"
 • Pogovarjali smo se tudi z aktivnimi damami Meto, Špelo, Vero, Hedo in dvema Irenama: čeprav je njihova povprečna starost med 65 in 70 let (najstarejša aktivna dama ima 75 let), boste težko našli skupino žensk z več energije in zagona.
 • Fotografa Aleša Krivca pa povprašali za nasvete, kako lahko tudi sami izboljšate svoje fotografske spretnosti.

Joga za tekače: Zakaj morate občasno superge zamenjati za blazino za jogo

Vsak tekač bi kdaj moral sezuti superge in se uleči na podlogo za jogo.

Z malimi spremembami v formi kljub odporu do gibanja

So ljudje, ki radi migajo, so ljudje, ki pač vedo, da morajo redno migati, in so ljudje, ki sovražijo vse, kar je povezano s telesnim naporom. Kljub temu mislimo, da smo našli nekaj odličnih rešitev tudi za zadnje.

Judita Zidar: Šport je izjemno pomemben del življenja, nauči te discipline, sodelovanja tovarištva, kultivira telo.

"So stvari, v katere preprosto, če lahko, ne bom privolila, ker si to lahko privoščim, in to ne le zaradi sebe, ampak tudi zaradi svojega poklica ..."
None

Pogovarjali smo se z Mirjam Poterbin, mamo Luke Dončića: Ne znam opisati, kako ponosna sem nanj

Košarkar Luka Dončič, 18-letni Ljubljančan, ki že pet let živi in igra v španskem Madridu, je ta hip brez vsakega dvoma ena največjih evropskih športnih zvezd, čeprav njegov čas v resnici šele prihaja.

4 razlogi, zakaj diete ne delujejo

Po nekaterih ocenah je vsak trenutek na dieti okoli 40 odstotkov žensk in 20 odstotkov moških. Številka se iz leta v leto povečuje, in čeprav čedalje več ljudi hujša in za to zapravlja vedno več denarja, se hkrati na svetovni ravni povečuje število čedalje bolj debelih. Kako je to mogoče? Če se tudi sami lotevate hujšanja, je morda prav, da razmislite o naslednjih negativnih vidikih diet.

Tecite hitreje: Preizkusite naslednje prijeme za tekaški napredek

Vas skrbi, da boste podlegli tekaški rutini in pričakovanega tekaškega napredka znova ne bo? Preizkusite naslednje prijeme, ki bodo razbili vašo tekaško rutino in zagotovo nekaj malega prispevali tudi k tekaškemu napredku.

Kako pravilno prati športna oblačila, da bodo dolgo obstojna

S športnimi oblačili ne morete ravnati enako kot z oblekami za vsak dan in službo. Ker so iz posebnih materialov, jim morate namreč prilagoditi tudi nego. Zato imamo za vas nekaj nasvetov.

12 top nasvetov, kako ohraniti motivacijo in se držati rutine

Kako se spraviti v akcijo? Ker iz lastnih izkušenj vemo, da je lažje reči kot narediti, imamo za vas 12 top nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se aktivirate.

Anže Čokl: To so občutki, ki se jih ne da kupiti z denarjem, lahko si jih pričaraš le sam

Anže Čokl, alpinist in alpinistični inštruktor, po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir strojništva, po duši pa večni avanturist, ima najraje telovadnice, ki mu jih ponujajo gore in narava, saj največ časa prebije nekje v Julijskih Alpah.

Fotograf Aleš Krivec svetuje: "Občutek za fotografiranje je zagotovo bolj pomemben od opreme."

Aleš Krivec je znan po dih jemajočih fotografijah gora in Slovenije, ki jih objavlja na svoji strani Landscape Photography by Ales Krivec na Facebooku. Povprašali smo ga za nekaj nasvetov, kako lahko tudi sami izboljšamo svoje fotografske spretnosti.

Raztezanje ima veliko pomembnih prednosti

Raztegovanje je krasno iz več razlogov: nadgradi trening, izboljša zdravje in življenje. Mislite, da pretiravamo? Preberite naslednje ugotovitve strokovnjakov, kakšne pozitivne stvari prinese redno raztezanje ali po domače strečing.

9 aplikacij, ki jih mora v letu 2017 imeti vsak športno aktiven posameznik

Poiskali smo 9 najbolj priljubljenih aplikacij, ki jih v letu 2017 preprosto morate preizkusiti.

Zakaj pa vi telovadite?

Da smo Slovenci športen narod, sta bila pogost komentar in opazka priseljencev, ko sem pred kratkim na nacionalki spremljala dokumentarec o ljudeh, ki so se iz različnih razlogov preselili na sončno stran Alp.

9 dobrih razlogov, zakaj bi ženske morale delati vaje z utežmi

Veliko predstavnic nežnejšega spola je prepričanih, da jim bodo uteži močno povečale mišice. Ste med njimi? Preden se dokončno odločite, preverite 9 dobrih razlogov, zakaj bi tudi ženske morale delati vaje z utežmi.

Koliko počitka dejansko potrebujete med treningi

Mišice potrebujejo določeno mero počitka, da se okrepijo in zrastejo. Nekateri viri sicer navajajo, da mišice potrebujejo 48 ur, da si opomorejo po vadbi, a morda to ne velja za vse.

Arhiv izdanih revij Aktivni

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri