tkovadba

Sami se najbrž zavedate, kako pomembno je gibanje za zdravje. Kako pa to pojasniti otrokom in jim približati športne aktivnosti? Tu vam priskočimo na pomoč s 6 razlogi, ki jih bodo zlahka razumeli tudi otroci. 

Otroke boste lažje navdušili za šport, če boste skupaj z njimi razmislili, kaj dobrega jim prinaša. Pogovorite se o naslednjih razlogih, zaradi katerih bi se morali tudi otroci redno gibati. 

1. SUPER MOČI SE Z GIBANJEM DOBI!

Tvoje telo se še vedno razvija, zato potrebuje veliiiko raznolikega gibanja, da okdrije in izpopolni vse tisto, kar zmore. Saj veš, tako so začeli tudi vsi super junaki!

2. SREČA SE Z GIBANJEM VEČA!

Telovadba v telesu sprošča hormone sreče, zato se po njej počutimo zadovoljni, ustvarjalni, razigrani in pripravljeni na vse dnevne pustolovščine. 

3. DOBRA PRESNOVA JE SUPER POČUTJA OSNOVA!

Pestrost gibanja ohranja naše presnovno ravnovesje, kar pomeni, da hrana, ki jo pojemo, v našem telesu pusti le tisto najboljše. 

4. VČASIH ZMAGA, VČASIH PA KDO TE PREMAGA!

Premagovanje športnih izzivov nas notranje krepi in bogati z izkušnjami. Tako utrjujemo samospoštovanje, se učimo poguma in tudi lažjega sprejemanja porazov. 

5. V NARAVO PO ENERGIJO PRAVO!

Ko se počutiš nejevoljno in utrujeno, steci v naravo, ki bo s svojo veličastnostjo pomirila tvoje misli in prebudila tvoje telo. 

6. GIBANJE JE TUDI IGRANJE IN RAZISKOVANJE!

Ljudje smo družabna bitja in druženje je ključnega pomena za kakovostno izpolnjujoče življenje. Koga boš danes povabil na travnik? 

Če povzamemo ...

Poskrbite torej, da bo gibanje za otroke zabava in jim predvsem dajte dober zgled. Športne aktivnosti naj bodo del vaše družinske rutine, pa jih ne bo nikoli premalo. Ob vikendih se na primer odpravite na izlet, na tržnico se peljite s kolesom, večino časa preživite v gozdu za hišo ... 

Tu so ideje, kam se lahko odpravite še pred koncem jeseni: 4 čudoviti jesenski pohodi 

Prisluhnite še nasvetom za gibanje tekaškega trenerja Urbana Praprotnika.

Sorodni članki

Zakaj bi se otroci morali lotiti tekovadbe? (in kaj to sploh je + VIDEO z nasveti trenerja Urbana)

Najprej vprašanje za starše: Kako pogosto se vaši otroci gibajo in ali jim to sploh omogočate? Sedaj imate odlično priložnost, da se vsi skupaj lotite tekovadbe.

Natalija Verboten iskreno o svoji družini: “Najraje se igramo v naravi”

Pevka Natalija Verboten je otroštvo preživela na deželi, kjer je doživela pristen stik z naravo. Prav slednje ima tudi zdaj, ko živi s svojo družino, sinovoma Maxom in Oskarjem…

Ranko Babić : Pomembno je, da ima otrok vzor (+ VIDEO z nasveti trenerja)

Igralec Ranko Babić je otroštvo preživel obdan z naravo. Še danes se spominja dogodivščin, ki so jih počeli kot otroci, zato si želi, da bi se tudi njegovi hčerki čim več…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri