10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

O tehniki teka v naravi

23. 9. 2012 Promocijsko sporočilo

Tek v naravi nam nudi poseben užitek. Z njegovo pomočjo preizkušamo svoje psihofizične sposobnosti in z lahkotnostjo premikamo meje lastnih zmogljivosti. S tem zbežimo iz enoličnega vsakdana in povežemo svobodo gibanja, miselnosti in užitkov. Trenutni navdih v naravnem okolju pa od nas zahteva pravilno tehniko teka.

Pravilna tehnika

Pomeni prilagoditev tekaškega koraka konfiguraciji terena.

Na ravnini je naš korak daljši, pogled je usmerjen naravnost, boki so visoko dvignjeni, pri vzponih je korak krajši, nagib telesa malenkost naprej, frekvenca gibanja rok se poveča. Pozornost moramo nameniti stabilni postavitvi stopal, na ravnini tečemo po prednjem delu stopala, pri teku navkreber po prstih, navzdol  pa po celem stopalu.

Izognite se poškodbam

Pravilna izbira tekaške obutve je zelo pomembna in vedno več je tekačev, ki svoj dnevni trening načrtujejo od vhodnih vrat do gozda in nazaj, zato potrebujejo trail tekaški copat z veliko blaženja, nizko težo in stabilnostjo, ki nudijo zaščito stopala in dober oprijem pri kombiniranju teka po neravnih terenih s teko po asfaltni ali makadamski podlagi.

S pravilnim izborom tekaških copat se v veliki meri lahko izognemo poškodbam, prav tako pa je pomemben tudi pravilen izbor primernih oblačil, ki nam nudijo lahkotnost in povečajo učinkovitost našega gibanja.

Izberite pravo obutev

Salomon letos kot popolno novost predstavlja XR MISSION CS, pri katerem gre za vrhunski copat, ki združuje lastnosti tekaških in trail tekaških čevljev.

V posebni izvedbi s Climashield™ membrano bomo z njim izredno zadovoljni v vlažnih jesenskih in mrzlih zimskih dneh.  Membrana, ki nam omogoča odličen pregib, je umeščena na prednjem delu copata, ki je najbolj izpostavljen neugodnim vremenskim razmeram.

XR Mission CS je namenjen tako moškim kot tudi ženskam. Odlikuje ga udobje in lahkotnost, omogoča nam tudi učinkovito porabo vložene energije v odziven korak. Kljub temu nam ponudi dovolj blaženja na trših podlagah, odlično stabilnost in zanesljiv oprijem podplata na vseh podlagah.  To so lastnosti copata za varen in prijeten tekaški trening.

Tekaški trener Klemen Dolenc

Vabljeni v brezplačno šolo trail runninga!

Z vami bosta tekaška trenerja Klemen Dolenc in Anica Živko, ki bosta strokovno svetovala in tudi prikazala pravilno tehniko teka v naravi. Na voljo bo tudi test tekaških copat in preizkus novih Salomon XR MISSION CS.

Sodelujte v šoli trail runninga, zavijte v naravo in zadenite nove Salomon XR MISSION CS, ki vas popeljejo na tek od vhodnih vrat do gozda in nazaj!*

Šola bo potekala na štirih lokacijah:

  • Ljubljana - Intersport Šiška, 6. 10. 2012: Zbirališče od 10. do 16. ure na razstavnem mestu Salomon-Intersport.
  • Ljubljana - Intersport Rudnik, 13. 10. 2012: Zbirališče od 10. do 16. ure na razstavnem mestu Salomon-Intersport.
  • Celje - Intersport, 20. 10. 2012: Zbirališče od 10. do 16. na razstavnem mestu salomon-Intersport.
  • LJ maraton 27. 10. 2012

Prijave na mestu dogodka ali na informacije@intersport.si.

Več: www.intersport.si


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri