Ne glede na vrsto vadbe, podzavestno delamo nekatere napake, ki nas ovirajo pri športu. S tem ni nič narobe, saj nihče ni rojen športnik, ki bi obvladal vse. Če boste napake opazili, jih boste lahko popravili in izboljšali športni nastop. Tu je nekaj pogostih napak tekačev.

Slika 1/4

PREMIKATE SE NAVZGOR, NAMESTO NAPREJ

Tega sami morda ne boste opazili, zato prosite, da vašo tehniko teka preveri prijatelj oziroma nekdo, ki se na to področje spozna.

Ko se odrinete, ne bi smeli “poleteti” proti nebu, saj vam to ne bo pomagalo, da bi se premaknili naprej. Skušajte se “odbiti” naprej in ne izgubljajte nepotrebne energije. Morda morate utrditi gležnje, da bodo postali bolj gibljivi.

Ne naredite pogoste napake: Nekateri tekači se naprej premikajo z boki, kar je narobe. Gibanje mora prihajati iz gležnjev.

profimedia
Sorodni članki

Slabe navade - zakaj se jim ne moremo izogniti?

Vemo, da alkohol slabo vpliva na nas in da kajenje povzroča tveganja za veliko bolezni. Pa tudi, da pomanjkanje gibanja pomeni odvečne kilograme in zakrčenost, a vseeno izpustimo…

Najpogostejša ovira na poti do bolj zdravega in lepšega telesa

Vsi se dobro zavedamo koristi, ki nam jih prinaša vadba. Torej bi morala biti telovadba nekaj, kar bi si vsi želeli početi, mar ne? Pa ni tako.

3 pogoste napake pri hujšanju

Zagotovo ni bolj uspešne in trajnejše rešitve za vitkost in zdravje kot sprememba življenjskih navad.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri