To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Videopredavanje: Maratonski dan

Videopredavanje: Maratonski dan (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
21. 10. 2013

Maratonski tek je več kot le daljši tek. Od posameznika zahteva mesece sistematičnih priprav, prilagajanja, tudi odrekanj, in predvsem veliko pretečenih kilometrov. Kljub temu je vprašanj, ki se pojavljajo na sam maratonski dan, veliko. Na 2. tekaški konferenci je prof. dr. Vojko Strojnik odgovoril na najpogostejša - tista, ki lahko pomembno vplivajo na vaš tekaški nastop.

Predavanje Maratonski dan - prof. dr. Vojko Strojnik

Kako se torej pravilno ogreti pred veliko tekmo? Kakšen tempo ubrati? Kaj narediti po prihodu v cilj? Kako pravilno razporediti energijo med tekom in poskrbeti za hidriranost? Kaj se dogaja s telesom po prihodu v cilj?

Prof. dr. Vojko StrojnikProf. dr. Vojko Strojnik je profesor športne vzgoje in predstojnik katedre za kineziologijo na Fakulteti za šport.

Glavna področja njegovega delovanja so kondicijska priprava športnikov in rekreativcev, ukvarja se z živčno-mehanskimi osnovami gibanja in različnimi konteksti kineziologije.

Svoje bogate praktične izkušnje deli s številnimi znanimi slovenskimi športniki in trenerji. Je strokovni sodelavec pri projektu @life.

Video: Danijel Čančarević, foto: Matej Grošelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri