kuskus-tuna-valerio-lutman

Jed predstavlja odlično izbiro za lahko kosilo ali večerjo. Kuharski mojster Valerio Lutman je prepričan, da izjemno okusno tunino v oljčnem olju že poznate, pa vendar. Tokrat se jo je odločil pripraviti na malce drugačen način.

Valerio Lutman pripravlja solatni krožnik s kuskusom in tunino

Valerio Lutman se je pri pripravi jedi odločil, da kot prilogo izbere kuskus, zrnato vrsto testenin, ki izhaja iz Severne Afrike. Kuskus lahko jeste hladen ali topel, sama priprava pa je izjemno enostavna – le namočite ga v vročo vodo in v desetih minutah boste imeli odlično prilogo za meso, ribe ali kuhano zelenjavo.

Solatni krožnik s kuskusom in Rio Mare tunino v oljčnem olju

Sestavine (za 4 osebe):
  • 2 dl vode
  • 100 g kuskusa
  • 30 g rdeče paprike
  • 30 g rumene paprike
  • 50 g kumar
  • 40 g rdeče čebule
  • 50 g avokada
  • oljčno olje, limonin sok, sol
  • 3 pločevinke Rio Mare tunine v oljčnem olju
Priprava:

1. Vodo zavremo s soljo in žlico oljčnega olja. Vsujemo kuskus, pokrijemo in pustimo kuhati približno 3 do 5 minut. Ko je kuskus kuhan, ga pustimo, da se še ohladi. Vso zelenjavo olupimo, narežemo na zelo majhne kockice in vmešamo h kuskusu.

2. Prilijemo olivno olje in malo limoninega soka ter zraven nadrobimo 1,5 pločevinke Rio Mare tunine v oljčnem olju.

3. Pred serviranjem kuskus namestimo v modelček. Na ta način obdrži obliko. Preostalo Rio Mare tunino v oljčnem olju položimo na vrh kuskusa.

Še naš nasvet: v kuskus lahko vmešate tudi malo omake teriaki, namesto limoninega soka pa lahko uporabite kis. K solatnemu krožniku z Rio Mare se lahko doda tudi doma pripravljeno majonezo z različnimi dodatki kot so npr. sveža zelišča.

Video produkcija: Danijel Čančarević

Sorodni članki

Video: Črna rižota s tunino po receptu Valeria Lutmana

Valerio Lutman je tokrat pripravil črno rižoto s tunino, za katero obljublja, da bo navdušila slehernega okuševalca!

Video: Pikantne tunine kroglice z artičoko v sončničnih semenih

Dan si lahko polepšate tudi z domiselno pripravljenimi obroki. Kuhar Valerio Lutman danes predlaga pripravo pikantnih tuninih kroglic z artičoko v sončničnih semenih na porovi…

Video: Slasten zelenjavni parfe s tuno

Valerio Lutman je tokrat pripravil zelenjavni parfe s tunino Rio mare. Ta je kuhana na pari, nadaljnji postopek pa poteka ročno, tako, kot so jo pripravljali…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri