Video: Slasten zelenjavni parfe s tuno

5. 6. 2015
Deli
Video: Slasten zelenjavni parfe s tuno (foto: Danijel Čančarević)
Danijel Čančarević

Valerio Lutman je tokrat pripravil zelenjavni parfe s tunino Rio mare. Ta je kuhana na pari, nadaljnji postopek pa poteka ročno, tako, kot so jo pripravljali že v preteklosti. S tem je zagotovljeno natančno čiščenje ribe in ohranjanje najvišje kakovosti. Z zelenjavnim parfejem s tuno boste zagotovo očarali svoje goste.

Zelenjavni parfe s tuno

Sestavine (za 6 oseb):
Priprava:

Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem, dodamo kislo smetano in mleko, v katerem smo prej zmiksali šopek blanširane koprive, ki jo lahko nadomestimo tudi z janežem, ki je sladkastega okusa.

Dodamo želatino in stepeno smetano. Vlijemo v model in zamrznemo.

Ko je masa zamrznjena, jo poberemo iz modela in nanj položimo tunino Rio Mare v sončničnem olju. Obložimo z grahom, rezino korenja in listi koprive.

Rio mare tunina v ekstra deviškem oljčnem olju je idealna za vse, ki imajo radi pristne okuse in so brezkompromisni, kadar gre za kakovost.

Zelenjavni parfe