wigns-for-life

V nedeljo, 8. maja, bo ob 13. uri ves svet že tretje leto zapored tekel za tiste, ki tega ne morejo. Na tisoče tekačev bo na 34 lokacijah na 6 kontinentih bežalo pred premikajočo se ciljno črto v obliki zasledovalnega vozila.

Tek v Ljubljani je letos razprodan in 3.000 tekačev bo v nedeljo startalo na Kongresnem trgu ob 13.00. Pol ure zatem bo na traso zapeljal Renault Kadjar, zasledovalno vozilo, katerega volan bo že tretjič zapored držal štirikratni državni prvak v reliju Aleks Humar.

Zadnji moški in ženska, ki bosta še tekla kjer koli na svetu, bosta postala globalna prvaka.

Vse startnine in donacije bodo v celoti namenjene fundaciji Wings for Life, ki financira vrhunske raziskovalne projekte po vsem svetu z namenom, da najde zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Potek dogajanja:
  • 8.00-10.00 Prevzem startnih številk v šotoru na Trgu republike
  • 11.30 Odprtje startnega prostora na Kongresnem trgu, razporeditev po conah
  • 12.30 Ogrevanje za tekače – Team Passion4life Renault Slovenija
  • 13.00 Pričetek teka

Prenos v živo bo moč spremljati na Kongresnem trgu, na wingsforlifeworldrun.com, redbull.tv, YouTube ter na Planet TV in planet.si.

Teka Wings for Life World Run se bo udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je že drugo leto zapored častni pokrovitelj.

Največje ekipe na letošnjem teku

Največja ekipa na letošnjem teku je Team Passion4life Renault Slovenija, ki šteje 230 članov in je na 9. mestu svetovne lestvice ekip. Za vsak pretečen kilometer vsakega člana ekipe bo Renault Slovenija, partner teka v Ljubljani, fundaciji Wings for Life doniral 1 euro.

V ekipi med drugim tečejo: pevka Nina Pušlar, deskar na snegu Tim-Kevin Ravnjak, alpinist Davo Krničar, baletna solistka Ana Klašnja, paraolimpijec Janez Hudej. Njihov moto je: strast poganja pogumne!

Lokalni partner teka, zavarovalnica Adriatic Slovenica - AS na teku sodeluje s svojo 51-člansko ekipo, ki so jo poimenovali Team AS. Tečejo z in za svojo sodelavko Tanjo Cerkvenik, nekdanjo uspešno paraolimpijko, danes pa slovensko ambasadorko teka WFLWR. Na samem dogodku pa bosta na voljo za nasvete tudi zdravnika specialista iz Centra Zdravje AS.

Ambasadorji teka so nekdanja paraolimpijka Tanje Cerkvenik, nekdanja paraolimpijka Mateja Pintar, nekdanji paraolimpijec Gal Jakič, večkratni zmagovalec dvojnega maratona Matej Markovič, državni rekorder v maratonu Roman Kejžar in študent multimedijev in državni prvak v hrbtnem plavanju Nino Batagelj.

Več informacij o globalnem teku najdete na www.wingsforlifeworldrun.com.

Prispevajte k iskanju zdravila za poškodbo hrbtenjače. Bodite z nami! 

Wings for Life World Run 2016

Foto: Uroš Rojc

Sorodni članki

Še 40 dni nas loči do globalnega teka Wings for Life World Run!

V nedeljo, 8. maja, bo ob 13h po našem času ves svet že tretjo leto zapored hkrati pričel s tekom za tiste, ki tega ne morejo.

Wings for Life World Run: Podrta magična meja 80 km!

8. maj je bil dan, ko je ves svet že tretje leto zapored tekel kot eno za tiste, ki tega (še) ne morejo - na Wings for Life World Run.

Letos s pomočjo aplikacije tecite, kjerkoli želite!

6. maja 2018 bo na globalnem teku že peto leto zapored sodelovalo na deset tisoče ljudi, ki bodo ob natanko 13h po našem času startali z nešteto lokacij po vsem svetu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri