priprava-lahki-obrok

Uravnotežena in raznolika prehrana je ključnega pomena - za zdravje in za dobro počutje. Če smo aktivni, pa s skrbno izbranimi obroki telesu pomagamo pri premagovanju naporov in tudi k hitrejši regeneraciji. Privoščite si 3 slastne jedi, ki vas ne bodo otežile in so zelo enostavne za pripravo.

Preden skočite k receptom …

Na Aktivni.si smo pripravili super nagradno igro za vse ljubitelje teka – podelili bomo startnine za maraton z najlepšim razgledom - Parenzana maraton, ki bo 27. aprila!

Parenzana maraton poteka po čudoviti poti, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško – začne se v Kanegri, konča pa v Portorožu. Izberete lahko tek na 6 km, 13 km in 21 km, tako da boste na svoj račun prišli tako začetniki kot tudi izkušeni ljubitelji teka.

Hitro klik na Parenzana Maraton in se prijavite.

V članku vas poleg nagrade čaka še en slasten recept in 4 odlične vaje za krepitev celega telesa.

Zdaj pa k receptom ...

Tu so 3 lahki recepti, ki jih enostavno morate poskusiti

1. Bučkini špageti s peteršiljevim pestom, češnjevcem in tunino

Slastni bodo ostali, tudi če jih pripravite vnaprej in si jih privoščite kot lahko kosilo v službi.

Sestavine za 2 osebi:
  • 2 bučki
  • 60 g pinjol (+ nekaj dodatnih za dekoracijo)
  • 2 pesti češnjevih paradižnikov
  • 2 konzervi Rio Mare tunine Leggero
  • 2–3 žlice naribanega parmezana
  • 2 stroka česna
  • 2–3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica kremnega sira
  • šopek peteršilja
  • šopek bazilike
  • sol po okusu
Priprava:

S spiralnim rezalnikom pripravimo špagete iz bučk. Namig: če nimate rezalnika, bučke enostavno narežite na zelo tanke trakove.

Pinjole, parmezan, česen, oljčno olje, kremni sir, peteršilj in baziliko zmiksamo v pesto in solimo po okusu.

Pesto vmešamo v testenine, dodamo tunino, sveže narezane češnjeve paradižnike in potresemo s pinjolami.

2. Korenčkov humus s črnim sezamom in tunino

Za pripravo potrebujemo:
  • 2 kuhana korenčka
  • 250 g kuhane čičerke
  • 2 konzervi Rio Mare tunine Natura
  • 1 žlico tahini paste (če tahini paste nimamo, gre tudi brez ali pa jo nadomestimo z arašidovim maslom)
  • 2–3 žlice limoninega soka
  • 1 žlico svetlih sezamovih semen
  • 1 žlico črnega sezama
  • sol in poper po okusu
Priprava:

Korenčka in čičerko skupaj z limoninim sokom in tahinijem zmešamo v humus ter solimo in popramo po okusu. Nato v humus vmešamo tunino in pražena sezamova semena.

Zraven zapakiramo še polnovredni kruh in prigrizek je pripravljen za na pot.

Pripravo preverite v videu na povezavi Korenčkov humus s črnim sezamom in tunino

3. Radičeva solata s tunino, feto in bučnimi semeni

Sestavine za 1 osebo:
  • 6–8 listov rumenega radiča
  • 4–6 listov rdečega radiča 
  • 2 jajci
  • 30 g feta sira
  • 1x konzerva Rio Mare tunine Leggero 60g
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žlice jabolčnega kisa
  • 1–2 žlici bučnih semen
  • sol in poper po okusu
Priprava:

Najprej jajci trdo skuhamo ter popečemo bučna semena.

Eno ohlajeno jajce zmiksamo skupaj s kisom, oljem ter ščepom soli in popra, da dobimo jajčni preliv.

Nato pripravimo solato: očistimo in narežemo radič, po vrhu zdrobimo feta sir, dodamo narezano jajce, tunino in vse skupaj potresemo z bučnimi semeni ter prelijemo s pripravljenim prelivo.

Solato postrežemo takoj.

Recepte je pripravila kulinarična navdušenka Ana Žontar Kristanc.

Foto: Ana Žintar Kristanc

Preverite še:

Sorodni članki

RECEPTI: 3 slastni prigrizki, ki si jih privoščite po treningu (in vse lahko pripravite vnaprej)

Po treningu je treba poskrbeti za novo energijsko zalogo. Kako? Privoščimo si slasten prigrizek, ki ga sestavljajo beljakovine in ogljikovi hidrati. Mi se nikoli ne naveličamo naslednji…

Preprost način, s katerim se izognete stresu in preprečite izgorelost

Ste vedeli, da je gibanje na sončni svetlobi in svežem zraku eno izmed najbolj učinkovitih sredstev proti stresu in utrujenosti?

Preprost in okusen prigrizek, ki si ga privoščite pred ali po treningu

Na uredništvu aktivni.si smo si za letošnjo pomlad zastavili prav poseben izziv – pripravljali se bomo na Rio Mare Parenzana…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri