»Uživam, ko tečem. Tudi ko čutim strah na ovirah, ko se pojavijo poškodbe in bi se lahko smilila sama sebi, vem, zakaj #vztrajam, zakaj treniram in tečem.« Maruša Mišmaš

Vztrajaš tudi ti?
Na družabnih omrežjih deli svoje #vztrajam trenutke in bodi v navdih tudi ti. Skupaj smo močnejši!

Sodeluj
najstnica-sreca-nasmeh

Foto: Shutterstock.com

Tek je koristna športna aktivnost, ki pozitivno vpliva tudi na naše počutje. S tekom je naše počutje vsak dan bistveno boljše. Posledično imamo več energije, volje in tudi motivacije, ki je v današnjem času še kako pomembna.

Po nekaj dnevih vsakodnevnega teka je najbž tvoje počutje na vseh področjih dosti boljše. Najbrž so prišla na vrsto tudi opravila, ki so ti še nedolgo nazaj šla nekoliko na živce. Tudi na delovnem mestu imaš zagotovo več zagona ter motivacije, ki ti bo že na kratki rok prinesla vidnejše rezultate.

Garancija za boljše življenje

Počutje je izjemnega pomena, saj vpliva na vse, česar se lotimo v življenju. Nenazadnje počutje vpliva tudi na naše zdravje. Zaradi teka je v nas veliko manj stresa, posledično pa smo tudi bolj odporni na številne bolezni, ki izhajajo ravno iz stresa.

Tek torej ni samo garancija za boljše počutje, ampak je tudi garancija za boljše življenje. Če smo zjutraj vsaj pol ure namenili teku, imamo že takoj po njem tudi veliko motivacijo, da si pripravimo dober in zdrav zajtrk; da se uredimo za nov dan in da z veseljem odidemo na delovno mesto. Tudi v popoldanskem času nas misel, da smo zjutraj zaradi teka prej vstali, navdaja z optimizmom. Zagotovo pa bomo lažje zaspali, če bomo zvečer nekaj časa namenili teku. Kadarkoli že tečeš, tek vedno naredi dan boljši!

Vztrajaj; trud se bo slej ko prej pokazal tudi na tvojem veselem! obrazu

Vztrajnost je lepa čednost. Če vztrajamo dovolj dolgo, se slej ko prej pokažejo vsi obljubljeni rezultati. Pri nekaterih prej, pri drugih nekoliko kasneje. Tudi pri teku je popolnoma enako. Vztrajaj in še enkrat vztrajaj. Kmalu se bo tvoje dobro počutje začelo kazati v vseh možnih oblikah ter na vseh možnih področjih. Zagotovo pa ga ne bo moč skriti, saj se bo pokazalo tudi na tvojem veselem obrazu.

#vztrajam motivacija 13. junij 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.