Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je čudovita rekreacija, ki ne vpliva blagodejno le na telo, ampak tudi na dušo. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se
shutterstock_1123188902_m

Končno! Napočil je čas, da končno nadoknadimo prav vse, kar je povezano z našimi hobiji, interesi ter zanimanji. Vse, kar smo čez leto odlagali na stranski tir in za kar si nismo nikoli vzeli dovolj časa, naredimo v tem avgustu. 

Mnoge raziskave kažejo, da je ukvarjanje z najljubšimi hobiji izjemno pomembno in da v veliki meri vpliva na kakovost našega življenja. Vsaka oseba naj bi tako imela vsaj nekaj hobijev, ki bi jih tudi aktivno opravljala. 

Izberi hobi, v katerem res uživaš!

Vsak si mora poiskati svoj idealen hobi za zapolnitev prostega časa. Pri izbiri hobija je najbolj pomembno to, da si najdeš takega, v katerem res uživaš. In še bonus - določeni hobiji, ki si jih izberemo, lahko zelo pozitivno vplivajo na naše zdravje.

Morda ples?

Če se ti telovadba zdi dolgočasna, lahko poiščeš obliko vadbe, kjer ti bo čas hitro minil, obenem pa narediš nekaj dobrega za svoje telo oziroma zdravje. Svetujemo ti, da si za svoj hobi izbereš ples. Ples je dobra izbira tudi zato, ker obstaja veliko različic plesa, od počasnejših variant do zelo intenzivnih. Kot zanimivost pa ti lahko navedemo še, da ples po nekaterih raziskavah močno zmanjša verjetnost za demenco. Zanimivo, kajne?

Kaj pa vrtnarjenje?

Eden od bolj zanimivih hobijev, ki se jih lahko lotiš v prijetnem avgustovskem času je tudi vrtnarjenje. Pravijo, da je vrtnarjenje še kako zelo koristno za naše možgane. Na prvi pogled se sicer zdi, da vrtnarjenje ne deluje kot posebna telesna aktivnost, v resnici pa je povsem drugače. Poleg tega, da razmigaš svoje telo, imaš na voljo tudi veliko domače zelenjave.

Ples in vrtnarjenje sta le dve možnosti. Če imaš čas, si izberi ljubšega, ali pa oba!

Sedaj pa poglejmo, katere aktivnosti za aktivne predlagamo v prvem tednu Svetovnega prvenstva v počivanju!

Predlagane aktivnosti prvega tedna Svetovnega prvenstva v počivanju:

 1. POJDI ROLAT!


  Pojdi se rolat in se popolnoma prepusti užitkom. Priporočamo ti rolanje ob obali ali kje ob kakem jezeru, kjer je dovolj asfalta tudi za to dejavnost.

 2. NAUČI SE METATI FRIZBI!


  Ko se naučiš, svoje znanje preizkusi še s svojimi prijatelji in priredi pravo malo tekmovanje. Videl/a boš, kako frizbi osvobaja.

 3. SKUHAJ ŽE KONČNO TISTI (POLETNI) RECEPT!


  Verjetno imaš že dolgo časa v načrtu pripraviti tisto jed, ki izgleda fantastično! Saj veš katero. Sedaj je čas, da recept pripraviš in tako sebi in svojim bližnjim pripraviš najboljše kosilo poletja.

 4. POJDI IGRAT ODBOJKO NA MIVKO!


  Poletje je pravi čas, da odbojko odigramo tudi na mivki. Tvoja naloga je zabavna in nič kaj zahtevna, sploh pa, če že obvladaš osnovne tehnike.

 5. ORGANIZIRAJ PIKNIK ZABAVO!


  Poletni čas je ravno pravšnji, da se preizkusiš tudi v organiziranju. Četudi se morda sprva sliši povsem enostavno, bo kaj kmalu jasno, da priprava in izpeljava piknika le ni tako enostavna!

Torej, naj se svetovno tekmovanje v počivanju začne s temi petimi aktivnostmi. Ko jih opraviš, pa jih še dokumentiraj in objavi na svojih družabnih omrežjih. Ne pozabi jih označiti z #vztrajam, da jih bomo lahko videli!

#vztrajam motiviramo 3. avgust 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.