Zdrav kot riba

Postavimo temelje zdravemu načinu življenja!

#zdravkotriba

Zdrav kot riba

Postavimo temelje zdravemu načinu življenja!

#zdravkotriba.

motivacija-optimizem-zmaga

Ni pomembno, kakšen je vaš cilj – izguba telesne teže, boljša gibljivost, pridobivanje na moči, hitrejši tek, boljše počutje, zdravi obroki – pravo okolje je ključno za trajno uspešnost. Kakšno je to okolje?

Da bi izgubili telesno težo, moramo več gibati in urediti prehrano, če bi jo radi pridobili, moramo "okrepitit" tudi naš jedilnik, če bi radi postali močnejši, moramo izvajati več vaj z utežmi, hitreje bomo tekli, če bomo vključili intervalne treninge in bolj zdravo jedli, če bomo hladilnik napolnili z zdravimi živili.

A to so zgolj koščki sestavljanke. Za pravo motivacijo in doseganje ciljev ...

Razmisliti morate o širši sliki svojega okolja

To vključuje vse življenjske vidike, ki vplivajo na vašo sposobnost, da bi dosegli in vzdrževali cilje, hkrati pa boste živeli življenje, ki si ga želite in zaslužite.

To okolje sestavljajo štiri glavna področja:

  • gibanje,
  • prehrana,
  • počitek in
  • zaupanje vase.

Posvetite se vsakemu izmed njih. Hitro boste ugotovili, ali živite svoje življenje ... ali živi življenje vas in vi funkcionirate samo zato, da preživite.

Seveda! V drugem primeru telesna pripravljenost in zmogljivost nista na prvem mestu, telesu ni mar, da si želite boljšega izgleda in da želite biti hitrejši ali močnejši, hkrati pa vam primanjkuje kakovostne prehrane in krepčilnega spanca.

Kako pa je videti življenje, ki živi vas?

Na žalost nam je vsem preveč znano. Obroki na hitro ali sploh ne, premalo spanja, kava za več energije, premalo časa za sproščanje, negativna samopodoba in dejstvo, da sebe nikoli ne postavimo na prvo mesto.

V takšnem okolju je težko uspeti. Če pa, sledi vprašanje: za kakšno ceno?

In kar je še pomembneje – bi radi korenito spremenili svoje okolje ali bi radi uvedli zgolj začasne spremembe, ki bodo privedle do začasnih rezultatov?

Živite polno življenje

Če živite polno življenje, se zlahka zbujate, ker vas je krepčilni spanec osvežil. Privoščite si miren, hranljiv zajtrk, nato pa si vzamete čas, da prebavite hrano in si privoščite skodelico kave. Imate zalogo energije; ne takšne, zaradi katere ste nemirni in napeti, temveč takšne, ki vas bo poživila in boste dovolj samozavestni, da se boste lahko spopadli z življenjem. Živite aktivno in vaša telesna pripravljenost ni toliko povezana z obiski fitnesa, temveč s splošnim življenjskim stilom. Osredotočeni ste na svoje obveznosti, vaše prioritete so jasne, življenjske odločitve pa sprejemate na podlagi svojih vrednot.

Ker skrbite za osnovne telesne potrebe po zdravem gibanju, kakovnostni prehrani, krepčilnem spancu in pozitivnem razmišljanju, si s tem ustvarjate okolje, zaradi katerega boste imeli v življenju prednost.

Preprosto povedano – izguba telesne teže in/ali telesna pripravljenost, pa tudi volja in samozavest so neločljivo povezani tudi z vašim okoljem.

Če vaše telo ne bo dobilo vsega, kar potrebuje, ne morete pričakovati, da boste od njega dobili tisto, kar pričakujete.

Ste za to, da skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja?

Sprejmete izziv?

Začnimo skupaj z majhnimi spremembami.

Pomagali vam bomo pri tistih prvih korakih:

  • A od vas ne bomo zahtevali, da telovadite do onemoglosti in 'oklestite' jedilnik. Telo boste na aktivno življenje pripravili tako, da boste telovadili po svojih zmožnostih - ne preveč intenzivno in hrati ne premalo.
  • Vikende pa izkoristili za aktivnosti zunaj.
  • Skupaj bomo iskali preproste recepte in z vami delili druge nasvete.
  • Poskrbeli za pravi počitek.
  • In se na koncu osredotočili še na to, da bomo vsak teden v svojem okolju uvedli pozitivne spremembe. Tudi samo ena bo dovolj. Za to vam bomo štiri tedne vsak teden pripravili seznam majhnih sprememb za teden, ki bo sledil.

Zdaj pa hitro pokličite najboljšo prijateljico, prijatelja ... Vzpodbudite tudi druge in se pridružite izzivu. Zakaj? Ker ko boste druge vzpodbujali, boste s tem vzpodbudili tudi sebe.

Prijavite se na veliki Aktivni izziv!

Prijave in podobnosti na povezavi Aktivni izziv: Zdrav kot riba.

Izziv lahko začnete kadarkoli!

Sorodni članki

TEST: Ali vam okolje preprečuje, da bi dosegli cilj?

Zlahka podležemo prepričanju, da za vsak cilj obstaja preprosta rešitev: za izgubo telesne teže se moramo več gibati in manj jesti, če bi se radi okrepili, moramo izvajati več...

7 trikov, da se za vedno znebite odvečne teže

Zagotovo ste preizkusili že vse diete tega sveta in verjeli vsem čudežem, ki jih obljubljajo mediji in različni strokovnjaki. A v resnici niti ni tako težko, ko boste našli svoj...

Aktivni izziv: Zdrav kot riba - skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja!

Premaknimo se in poskrbimo za svoje počutje in telo. Sprejmite izziv in se nam pridružite, čas je, da se spravimo v pogon - skupaj bomo postavili temelje zdravemu načinu življenja in...
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

Zakaj bi se morali odpraviti na sprehod v soju polne lune

Danes si privoščite nočni sprehod v soju polne lune. 
Več...

3 stvari, ki jih morate narediti, preden vstopite v razmerje

Za nekaj stvari morate poskrbeti, že preden najdete idealnega partnerja.
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri