Zdrav kot riba

Postavimo temelje zdravemu načinu življenja!

#zdravkotriba

Zdrav kot riba

Postavimo temelje zdravemu načinu življenja!

#zdravkotriba.

motivacija-optimizem-zmaga

Ni pomembno, kakšen je vaš cilj – izguba telesne teže, boljša gibljivost, pridobivanje na moči, hitrejši tek, boljše počutje, zdravi obroki – pravo okolje je ključno za trajno uspešnost. Kakšno je to okolje?

Da bi izgubili telesno težo, moramo več gibati in urediti prehrano, če bi jo radi pridobili, moramo "okrepitit" tudi naš jedilnik, če bi radi postali močnejši, moramo izvajati več vaj z utežmi, hitreje bomo tekli, če bomo vključili intervalne treninge in bolj zdravo jedli, če bomo hladilnik napolnili z zdravimi živili.

A to so zgolj koščki sestavljanke. Za pravo motivacijo in doseganje ciljev ...

Razmisliti morate o širši sliki svojega okolja

To vključuje vse življenjske vidike, ki vplivajo na vašo sposobnost, da bi dosegli in vzdrževali cilje, hkrati pa boste živeli življenje, ki si ga želite in zaslužite.

To okolje sestavljajo štiri glavna področja:

  • gibanje,
  • prehrana,
  • počitek in
  • zaupanje vase.

Posvetite se vsakemu izmed njih. Hitro boste ugotovili, ali živite svoje življenje ... ali živi življenje vas in vi funkcionirate samo zato, da preživite.

Seveda! V drugem primeru telesna pripravljenost in zmogljivost nista na prvem mestu, telesu ni mar, da si želite boljšega izgleda in da želite biti hitrejši ali močnejši, hkrati pa vam primanjkuje kakovostne prehrane in krepčilnega spanca.

Kako pa je videti življenje, ki živi vas?

Na žalost nam je vsem preveč znano. Obroki na hitro ali sploh ne, premalo spanja, kava za več energije, premalo časa za sproščanje, negativna samopodoba in dejstvo, da sebe nikoli ne postavimo na prvo mesto.

V takšnem okolju je težko uspeti. Če pa, sledi vprašanje: za kakšno ceno?

In kar je še pomembneje – bi radi korenito spremenili svoje okolje ali bi radi uvedli zgolj začasne spremembe, ki bodo privedle do začasnih rezultatov?

Živite polno življenje

Če živite polno življenje, se zlahka zbujate, ker vas je krepčilni spanec osvežil. Privoščite si miren, hranljiv zajtrk, nato pa si vzamete čas, da prebavite hrano in si privoščite skodelico kave. Imate zalogo energije; ne takšne, zaradi katere ste nemirni in napeti, temveč takšne, ki vas bo poživila in boste dovolj samozavestni, da se boste lahko spopadli z življenjem. Živite aktivno in vaša telesna pripravljenost ni toliko povezana z obiski fitnesa, temveč s splošnim življenjskim stilom. Osredotočeni ste na svoje obveznosti, vaše prioritete so jasne, življenjske odločitve pa sprejemate na podlagi svojih vrednot.

Ker skrbite za osnovne telesne potrebe po zdravem gibanju, kakovnostni prehrani, krepčilnem spancu in pozitivnem razmišljanju, si s tem ustvarjate okolje, zaradi katerega boste imeli v življenju prednost.

Preprosto povedano – izguba telesne teže in/ali telesna pripravljenost, pa tudi volja in samozavest so neločljivo povezani tudi z vašim okoljem.

Če vaše telo ne bo dobilo vsega, kar potrebuje, ne morete pričakovati, da boste od njega dobili tisto, kar pričakujete.

Ste za to, da skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja?

Sprejmete izziv?

Začnimo skupaj z majhnimi spremembami.

Pomagali vam bomo pri tistih prvih korakih:

  • A od vas ne bomo zahtevali, da telovadite do onemoglosti in 'oklestite' jedilnik. Telo boste na aktivno življenje pripravili tako, da boste telovadili po svojih zmožnostih - ne preveč intenzivno in hrati ne premalo.
  • Vikende pa izkoristili za aktivnosti zunaj.
  • Skupaj bomo iskali preproste recepte in z vami delili druge nasvete.
  • Poskrbeli za pravi počitek.
  • In se na koncu osredotočili še na to, da bomo vsak teden v svojem okolju uvedli pozitivne spremembe. Tudi samo ena bo dovolj. Za to vam bomo štiri tedne vsak teden pripravili seznam majhnih sprememb za teden, ki bo sledil.

Zdaj pa hitro pokličite najboljšo prijateljico, prijatelja ... Vzpodbudite tudi druge in se pridružite izzivu. Zakaj? Ker ko boste druge vzpodbujali, boste s tem vzpodbudili tudi sebe.

Prijavite se na veliki Aktivni izziv!

Prijave in podobnosti na povezavi Aktivni izziv: Zdrav kot riba.

Izziv lahko začnete kadarkoli!

Sorodni članki

TEST: Ali vam okolje preprečuje, da bi dosegli cilj?

Zlahka podležemo prepričanju, da za vsak cilj obstaja preprosta rešitev: za izgubo telesne teže se moramo več gibati in manj jesti, če bi se radi okrepili, moramo izvajati več...

7 trikov, da se za vedno znebite odvečne teže

Zagotovo ste preizkusili že vse diete tega sveta in verjeli vsem čudežem, ki jih obljubljajo mediji in različni strokovnjaki. A v resnici niti ni tako težko, ko boste našli svoj...

Aktivni izziv: Zdrav kot riba - skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja!

Premaknimo se in poskrbimo za svoje počutje in telo. Sprejmite izziv in se nam pridružite, čas je, da se spravimo v pogon - skupaj bomo postavili temelje zdravemu načinu življenja in...
Izbor uredništva

Nagradni izziv: Spravite prebavo v red!

Prebava je eden od najpomembejših procesov v našem telesu, zato ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Že imate svojo...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Skrivnost hujšanja, o kateri nihče ne govori

"Bila sem ena tistih. Debeluška, ki so jo v šoli neprestano zbadali. Ena tistih, ki se je "skrivala" za širokimi in prevelikimi oblačili, celo v bazen nisem šla nikoli brez majce. Zdaj sem v precej boljši formi, vendar se moje učenje ne zaključi tukaj."
Več...

Odlične ideje za jesensko-zimske izlete v Avstrijo

Sprehod po enem od avstrijskih mest ali prvo smučanje. Zagotovo boste našli idejo za vaš naslednji izlet preko meje. 
Več...

5 stvari, ki bi jih morali početi vsak dan, če imate radi sebe in svoje telo

Telo nam omogoča veliko stvari, kar opazimo šele, ko česa ne zmoremo več. Ravnate z njim, kot si zasluži, ali temu ne posvečate veliko pozornosti?
Več...

21-dnevni wellness izziv: Dobro sem

Naše telo je čudovit instrument, ki zaživi v gibanju. Toda ni samo telo tisto, ki potrebuje našo pozornost. Prebudimo tudi pozitivna čustva in poskrbimo za dobro počutje. Pridružite se 21-dnevnemu wellness izzivu Dobro sem.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri