Čustvena izčrpanost je stanje do katerega privede nakopičen stres – počutimo se prazno, brez energije, vse to pa lahko spremljajo tudi fizični znaki. Če se počutite tako, potem ste čustveno izčrpani ...

Slika 1/8

Posameznik, ki je čustveno izčrpan, ima občutek, da nima moči in nadzora nad tem, kaj se dogaja v življenju. Kot da bi bili ujeti v neki situaciji.

Med znaki, ki spremljajo čustveno izčrpanost, so tudi: 

· pomanjkanje energije, 
· slab spanec,
· nizka ali sploh nič motivacije, kar še oteži premagovanje čustvene izčrpanosti.

Vsakdo, ki je stalno ujet v stresnih situacijah, lahko postane čustveno izčrpan in preobremenjen. Pomembno je, da se znakov ne ignorira, saj lahko takšna izčrpanost postane kronična in seveda negativno vpliva na zdravje.

V NADALJEVANJU NAŠTEVAMO 6 NAJPOGOSTEJŠIH ZNAKOV ČUSTVENE IZČRPANOSTI ...

Profimedia

Sorodni članki

Kaj je izgorelost in kako se začne?

Kronične preobremenitve na delu in stalna dosegljivost. Čedalje več zaposlenih obišče zdravnika zaradi psihičnih stisk. Pogosto tudi zaradi simptomov izgorelosti.

6 'nevidnih' znakov, da ste izgoreli

Čeprav se na videz še ne sesuvate, vam telo in možgani sporočajo, da imajo dovolj.

Tehnika za premagovanje emocionalne lakote

Čustvena oz. emocionalna lakota je drugačna kot običajna lakota. Pri običajni lakoti se ta stopnjuje postopoma, pri čustveni pa dobimo napad lakote v trenutku. Pojavi se takrat…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri