To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Krožno povezano dihanje ali rebirthing

20. 1. 2008

Je izredno učinkovita dihalna tehnika s takojšnjimi učinki. Z njo se je mogoče osvoboditi blokad, ki so nastale v mišicah zaradi fizičnih in emocionalnih stresov. Zaradi zelo uspešnih rezultatov to tehniko dihanja pri svojem delu uporabljajo terapevti in drugi za to izšolani ljudje, ki se ukvarjajo z razvojem človeka.

S tehniko dihanja rebirthing lahko postanemo zavestni svojega diha v vseh svojih dejavnostih. Tehnika je varna in preprosta. Z njo se povečata življenjska energija in čistost telesa, s tem pa osebna moč in iskreno veselje do življenja.

Kako poteka?

Temelj tehnike je zavestno dihanje, ki povrne dihu prvobitno moč, kar človeka poveže z življenjsko energijo, ki je večinoma neprebujena in neizkoriščena. Najpogostejše oblike skupinskega dihanja so v krogu, v paru, sede, leže, individualno v skupini. Vsako srečanje je enkratna izkušnja. Niti dva udeleženca ne bosta imela enake, tudi za istega posameznika srečanja ne bodo popolnoma enaka.

Zakaj je tehnika krožnega povezanega dihanja koristna?

Preventivno varuje zdravje in vodi do boljšega telesnega in notranjega počutja. Tako se je mogoče osvoboditi blokad, ki so nastale v mišicah zaradi fizičnih in emocionalnih stresov, s čimer presežemo omejitve, ki se jih morda niti ne zavedamo.

Krožno povezano dihanje med drugim vodi do naslednjih rezultatov:

 

  • povečanje energije
  • občutek umirjenosti in sproščenosti
  • sposobnost soočanja s stresom in večje obvladovanje stresnih situacij
  • večji nadzor (in zavest) nad svojim življenjem
  • osvoboditev od strahov, dvomov in negotovosti
  • večji nadzor nad bolečino na telesni in čustveni ravni
  • povečanje kreativnega potenciala
  • širjenje intuicije in zavedanja
  • izboljšanje medsebojnih odnosov
  • površno plitvo dihanje se zamenja s sproščenim naravnim

Zakaj skupinsko krožno povezano dihanje?

 

V skupini izkoristimo nastalo skupinsko energijo, kar pospeši določene procese v telesu posameznika.

Lahko tako diham sam doma?

 

 

Na začetku nikakor ne, temveč po času, ko to vsakemu posamezniku priporoči vodja izvajanja tehnike. Sama tehnika ni zapletena, vendar na začetku potrebujete izučenega vodjo, ki vas varno vodi in opozarja na morebitne nepravilnosti v tehniki. Njegova vloga je tudi, da vam brez težav pomaga predihati določen proces in ga varno zaključiti.

Med procesom se namreč lahko pojavijo tudi boleči spomini (denimo na telesni ravni, na primer na mestu zloma noge), ko pa se nanje vezana energija na celični ravni sprosti, tega energetskega spomina ni več. Ko se znebite grobih energetskih vzorcev, nastopi čas, da začnete dihati tudi sami. Kot že rečeno, za to je potrebna določena vztrajnost.

Za več o rebirthingu kliknite tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri