nakt39masaza-st

Spoznanje, da imamo ljudje na dlaneh in stopalih refleksne točke, ki so povezane z organi v telesu, je vplivalo na razvoj masaže refleksnih točk. Stimulacija natančno določene refleksne točke, ki je na dlani ali stopalu, namreč pomaga spodbuditi pretok energije skozi telo in uravnovesiti njegovo delovanje.

Kadar pretok energije v telesu ni oviran, je človek zdrav. Če pa pride do zastoja v določenem organu, se lahko čez čas pojavijo prva bolezenska znamenja.

Kaj pomeni bolečina?

Motena refleksna točka je ob dotiku boleča. Če med izvajanjem pritiska na točko na dlani ali stopalu začutite topo bolečino, je to znamenje za neuravnoteženo energijo natančno določenega organa. Začetne težave lahko odpravite z redno masažo, ki jo opravi strokovnjak, lahko pa jo izvajate sami. A preden se tega lotite, se poučite o refleksnih točkah in pravilnem izvajanju pritiska nanje.

Sorodni članki

Masaža refleksnih con hitro in nežno ublaži številne težave

Je bil teden spet en sam stresni maraton? Se na vaši mizi še kar kopičijo dokumenti, ki jih je treba pregledati, vaš otrok pa leži doma z vročino? Skrajni čas, da si podrgnete dlani.

Kako si z refleksno masažo pomagate tudi sami doma

Z naslednjimi preprostimi tehnikami si lahko z refleksno masažo pomagate tudi sami doma.

Masaže za regeneracijo telesa

Z masažo odpravljamo energijske poškodbe in blokade, nastale zaradi vpliva patogenih dejavnikov, katerim se v življenju vsak dan izpostavljamo. Zato je masaža odlična za…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri