Depresija se kaže na različne načine, nikoli ne vpliva le na razpoloženje. Pogosto spregledani znaki so naslednji …

Slika 1/4

NEMIR

Žalost, brezvoljnost, pomanjkanje energije, pravzaprav bi dneve najraje prespali. Tako si depresivnega človeka predstavlja večina.

Dr. Julije Holland, avtorica knjige Moody Bitches: The Truth About the Drugs You're Taking, the Sleep You're Missing, the Sex You're Not Having, and What's Really Making You Crazy, opozarja, da obstaja tudi tip depresije, kjer je prisoten nemir.

Posledično neurejen ritem spanca oz. slab spanec ali povsem neutemeljena razdraženost in jeza. Zadnje se je pokazalo predvsem pri posameznikih, pri katerih je depresija prisotna zelo dolgo, pravi raziskava. Pacienti so poročali o povsem običajnih napadih jeze, kjer je prišlo do prepira, do tega, da so zaradi jeze metali stvari. (Vir: jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/fullarticle/1737169)

Pozorni bodite torej tudi na spalni vzorec in nivo energije, ne le na slabo voljo in žalost.

Profimedia

Sorodni članki

7 znakov, ki lahko kažejo, da ste depresivni (pa tega ne prepoznate)

Na svetu ni človeka, ki od časa do časa ne bi bil žalosten ali melanholičen, a to običajno kmalu zgine. Kaj pa, če tako stanje traja in traja ter vpliva tudi na druga področja vašega…

Kako vemo, da to ni le zimska depresija

Dnevi se sicer že daljšajo, vendar je oblačnih dni v teh mesecih več kot sončnih, in to poleg vsega preostalega še dodatno pripomore k temu, da pride do izraza zimska depresija…

8 'prikritih' znakov, da je vaš partner depresiven

Če ne vemo, na kaj vse moramo biti pozorni, ne bomo opazili, da partner počasi drsi v depresijo. Morda pa spremembe celo opazimo, a si jih razlagamo drugače.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri