Preveč sladkorja lahko hitro poskrbi, da bomo spoznali grenko plat življenja.

Slika 1/5

V živilih, kot so sveže sadje, zelenjava, mleko in mlečni izdelki, nekatera žita … je sladkor naravno prisoten. Toda industrija sladkor (v obliki saharoze, različnih sirupov, glukoze …) številnim živilom in pijačam dodaja.

To so sladkorji, ki jih naše telo zelo hitro absorbira in povzroči hiter dvig glukoze in inzulina v krvi.

In to so sladkorji, ki prinašajo številne negativne učinke na zdravje.

KOLIKO SLADKORJA JE SPLOH PREVEČ SLADKORJA?

Profimedia
Sorodni članki

Sladkor za vse primere!

Sladkor se pridobiva iz sladkornih trstov in sladkorne pese. Uporablja se na različne načine, lahko pa se nadomesti tudi z bolj zdravimi nadomestki.

5 stvari, ki se bodo zgodile, če ne boste uživali sladkorja

Če iz prehrane črtate rafiniran sladkor, boste opazili številne pozitivne učinke. 

Pet žličk sladkorja dnevno

Z nekaj nepazljivosti lahko hitro izberete jed, ki je polna sladkorja ali glukoznega sirupa. Pol skodelice normalno sladke vložene sadne solate, na primer, vsebuje kar 23…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri