To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ko ličenje postane prava umetnost

Ko ličenje postane prava umetnost (foto: profimedia) profimedia
20. 9. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Pred nekaj dnevi sva z veliko mlajšo prijateljico naštevali ličila, ki so na voljo ženski katerekoli starosti, da si uredi make-up, in to popoln. Potem sva odšteli tista, ki niso tako zelo nujna, in na koncu ponovno našteli tista, za katera bi si prav vsaka ženska zjutraj lahko vzela nekaj minutk in jih nanesla na obraz.

Izbira je res velika. Ličila ponujajo brezštevilne kozmetične hiše, in to za različne cenovne razrede ... Potem so tu različni tipe kože in želje posameznic, trendi v ličenju, ki bi jim ženske rade sledile, pa ličenje za različne priložnosti in pričeske ali celo želja partnerja, ki prisega na 'manj je več'.

Ličenje je prava umetnost, slikanje na kožo pravzaprav. Slikar slika in riše na platno, vizažist na kožo. Jaz, recimo, si močno želim slikati, na pravo platno, in to tako veliko, čim večje. Pa mi ne gre. Kar strah me je dotakniti se bele površine s čopičem. Koža in ličenje, to pa je čisto nekaj drugega. V užitek mi je in veselje.

Tudi moški so si v preteklosti nanašali debele plasti pudra na obraz in bili mogoče celo bolj nečimrni kot ženske. Potem so nekaj časa uporabljali le milo, zadnje čase pa tudi oni skrbijo za svoj videz. To, da obiskujejo frizerja redno ali celo vsakih 14 dni, smo že sprejeli, na ličila pa se navajamo bolj počasi. Sicer pa si moški tudi ne upajo odkrito stopiti na cesto ali priti v službo s pudrom in negovanimi obrvmi. Še. Jih je pa prav zanimivo opazovati, kako v avtomobilu, medtem ko čakajo na zeleno luč, v ogledalu preverjajo, ali jim nekaj milimetrov dolgi lasje stojijo prav ali jih je treba malo pogladiti in spraviti na pravo stran.

Tudi pogovarjajo se radi, največ o laseh in bradi. Včeraj sem skrivoma opazovala in prisluhnila trem moškim. Nisem takoj ugotovila, da so prodajalci, ko sem se sprehajala po trgovini s pohištvom. Ker so klepetali, tako kot smo vajeni pri ženskah. O čem? O tem, kako se jim spreminja barva las, kje najprej začnejo siveti, pa o tem, kakšno brado bi nekdo imel, če se ne bi bril, in o praznih lisah, kjer dlake ne rastejo več. Na koncu pa je eden celo rekel: "Pa saj ti pašejo sivi, tako šarmantnega te naredijo."

Lepo je in prav, da tudi moški poskrbijo za svojo zunanjost. Meni je všeč. Seveda pa naj ostanejo – moški! Tudi z dlakami na rokah in nogah. Kaj pa vi pravite?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri