glavobol

Če se vas poloti glavobol in pri sebi nimate protibolečinske tablete oziroma je ne želite vzeti, si pomagajte z naslednjo metodo, ki glavobol omili ali celo odpravi v nekaj minutah.

Tako naredite

Poiščite udoben položaj in se sprostite. Masaža posameznih točk vam ne bo vzela veliko časa: od 30 sekund do minute. Točko masirajte s krožnimi gibi in rahlim pritiskom. Delovati naj bi začelo že med samo masažo ali 5 do 10 minut po masaži.

Najpomembnejše masažne točke

Yintang točka

1. masažna točka se nahaja med obrvema, nad nosnim korenom. Masaža te točke pomaga tudi v primeru, ko so vaše oči utrujene.

Zan Zhu točka

2. Na robu vsake obrvi (na notranji strani) se nahajta dve točki. Masaža teh odpravlja tudi težave z izcedkom iz nosu. S krožnimi gibi masirajte eno minuto.

Yingxiang točka

3. Masaža točk na obeh straneh nosnic oziroma na robu ličnic naj bi pomagala tudi pri težavah z zamašenimi sinusi, lajša utrujenost in napetost v očeh. Če potipate, boste začutili jamico.

Tian Zhu točka

4. Naslednji točki se nahajata na zadnji strani, na tilniku med ušesi. Masaža teh pomaga pri glavobolu, tudi za lajšanje težav z zamašenim nosom.

Shuai Gu točka

5. masažna točka se nahaja približno 2 do 3 centimetre od roba lasišča. Masaža te točke lajša glavobol in pomaga, ko so utrujene oči.

He Gu točka

6. masažna točka: se nahaja med palcem in kazalcem na zunanji strani dlani. Masaža točke pomaga lajšati glavobol. Tudi zobobol in bolečine v ramenih.

Učinkovitost akupresure, metode, s katero stimuliramo telesne samozdravilne sposobnsoti, potrjujejo številne znanstvene študije. Akupresura naj bi tudi zmanjševala napetost, povečevala prekrvavitev ter zmanjševala bolečino, zato je vsekakor vredno poskusiti tudi v primeru, ko se vas poloti glavobol.

Preberite še:

Sorodni članki

Masaža teh točk pomaga, ko ste slabo razpoloženi, vas boli glava, ste prehajani, ko vas muči nespečnost ...

Masiranje določenega dela telesa blagodejno vpliva na zdravje in celo preprečuje bolečine. Vsa umetnost je v tem, da masirate pravo točko ob pravem času.

Za bistro glavo tuina masaža

To je masaža, ki spada v kitajsko medicinsko masažo in je pomemben del tradicionalne kitajske medicine. Osnova je filozofsko razumevanje življenja in zdravja, kar je razloženo z…

Zdravljenje z masažami

Ste kdaj pomislili, da masaže tudi zdravijo?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri