Slika 2/4

O ČEM MORATE RAZMISLITI, ČE STE DOBILI TAKŠNO DIAGNOZO?

Kako naj pridem do izvora anksioznosti?

Kot ste verjetno že ugotovili sami, anksioznost ni bolezen, ki jo moramo pozdraviti, ampak stanje, pri katerem morate odkriti vzrok, da bi ga lahko popravili. Je signal, da vas nekaj iz preteklosti še vedno teži in da nekaj ni vredu. Zakopani občutki, spomini in negativne misli vodijo v anksioznost, a jih vedno ne znate odkriti sami.

Tu pridejo na vrsto strokovnjaki: terapevti znajo prisluhniti in slišati tisto, česar se sami ne zavedate. Morda odgovor že ves čas ponavljate, a nikoli nanj ne pomislite na takšen način. Pomagali vam bodo stvari pogledati z druge perspektive in se dokopati do vzroka vaše diagnoze.

profimedia
Sorodni članki

Kaj sproži socialno anksioznost in kakšni so njeni znaki?

Socialna anksioznost je lahko velika ovira na poti do sreče, dobrih odnosov in uspehov na drugih področjih. Kaj prestajajo ljudje, ki se spopadajo z njo in kako jo prepoznate?

Depresija pri otrocih in najstnikih je pogosto spregledana. Kako prepoznati znake? (Petrina zgodba)

Kot duševne motnje označujemo vse bolezni, ki spremenijo mišljenje, čustvovanje, vedenje ter vplivajo na zmožnost zaznavanja. Pogosto prizadenejo…

Kako optimizem pripomore k vašemu zdravju?

Optimistično mišljenje ne vpliva le na vaše dobro počutje, ampak ima kar nekaj vplivov tudi na zdravje. Preverite, katere in se trudite misliti pozitivno!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri