To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Pijte vodo s kamni in kristali - za zdravje, vitkost in lepoto

Pijte vodo s kamni in kristali - za zdravje, vitkost in lepoto (foto: Revija Lisa) Revija Lisa
27. 6. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Če držimo v rokah veliko kos ametista, takoj začutimo posebno sevanje. Tako moč ima vsak zdravilni kamen – koristen pa je tudi za telo in dušo.

Kako jih uporabljamo?

Kamni, ki jih navajamo, svojo moč oddajajo v vodi – ta učinek imenujemo tudi 'informiranje'. Nekateri so blagi in jih lahko uporabimo vedno (kamena strela, ametist in roževec). Dokazano je tudi, da je voda, v katero jih položimo, sveža dlje od tiste iz pipe ali izvira.

Zdravilni kamni za vodo naj bodo čim bolj naravni – niti brušeni niti naoljeni. Pazite, da ne okrušite robov, ker lahko delci preidejo v vodo.

kristalV osnovi je vsak zdravilni kamen primeren za polaganje v vodo. Neprimerni pa so kamni, ki vsebujejo baker.

Vode z nežno delujočim kamnom popijte najmanj kozarec do dva dnevno – pri tej ni nevarnosti, da bi je popili preveč. Pri kamnih z močnim delovanjem morajo biti količine navedene. Kamne lahko kupite v specializiranih prodajalnah ali po internetu, vendar bodite previdni, da ne bodo naoljeni ali brušeni.

Voda z dragim kamnom mora stati 24 ur, šele nato jo lahko pijemo. Ko popijete enega do dva kozarca, spet dolijte vodo in jo pustite stati nadaljnjih 24 ur.

Ametist

ametist

Svetlejši bistri sanje, deluje pomirjujoče in sproščujoče ter pomaga pri visokem krvnem pritisku. Tudi del osnovne mešanice.

Kamena strela

kamena strela

Krepi čute in poskrbi za boljšo koncentracijo. Poleg tega blaži bolečine in je dober za kožo, lase in nohte. Tudi kamena strela spada k osnovni mešanici kamnov.

Opal

opal

Krepi imunski sistem, odplavlja odpadne snovi iz telesa in pomaga pri sproščanju kašlja in boleznih dihalnih poti. Pravijo, da ohranja mladega duha.

Krisopras

krisopras

Zelo pomaga pri hujšanju, ker razstruplja jetra in odplavlja odpadne snovi iz telesa. Zdravilen tudi pri alergijah, revmi ali kožnih boleznih. Sijajen tudi za očiščevalno kopel.

Vanadinit

vanadinit

Blaži napade astme in težave z dihanjem. Poleg tega pomaga pri popuščanju in vnetjih mehurja. Tudi pri vnetjih črevesja pomaga pitje vode z vanadinitom.

Apatit

apatit

Da novo energijo in uravnoteženost, če ste izčrpani in nemirni. Krepi zobe in spodbuja zdravo telesno rast.

Roževec

roževec

Dober za srčno-žilni sistem, spodbuja prekrvavitev in poskrbi, da je koža mehka in žametna. Skupaj z ametistom in kameno strelo je del osnovne mešanice.

Diamant

diamant

Je zdravilni kamen z najmočnejšim učinkom. Poskrbi za duhovno čistost in pomaga pri strahovih in depresijah. Pravi zdravilni kamen predvsem pri težavah s krvnimi žilami, živci in možgani.

Muzej Velenje – Hiša mineralov

hiša mineralov

Muzej Hiše mineralov predstavlja geološko zbirko mineralov sveta in obsežno zbirko mineralov s področja Slovenije.

Danes je v Hiši mineralov na ogled več kot 4.000 različnih mineralov zasebne zbirke zbiralca in poznavalca Jožeta Rihtarja. V zbirki je edinstveni kos jantarja, ki je bil najden v Premogovniku Velenje leta 2008. Poleg zbirke mineralov predstavlja Hiša mineralov tudi geološko zbirko dragih kamnov. Zbirka ima tudi pester izbor mineralov, ki žarijo v vsem svojem blišču pod ultravijolično svetlobo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri