krvodajalska-junaki

Letošnje deveto nadaljevanje uspešne krvodajalske iniciative Daruj energiio za življenje poteka pod sloganom 'Pravi junaki darujemo!'.

Namen akcije je spodbujanje krvodajalstva in zahvala vsem, ki darujejo kri. Predvsem pa je želja navdihniti mlade in jim sporočiti, da so krvodajalci pravi junaki sodobnega časa.

Daruj energijo za življenje! – že 9 let

Od leta 2011 dalje pod okriljem krvodajalske pobude Daruj energijo za življenje v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, Rdečim križem Slovenije in družbo Petrol ozaveščajo o pomenu krvodajalstva, ki je izjemno pomembno za zagotavljanje zadostnih količin varne krvi in odzivanje krvodajalcev na potrebe po krvi.

Akcija poudarja velik pomen tako rednih kot novih krvodajalcev, širjenje baze krvodajalcev ter pomembnost odzivanja krvodajalcev glede na potrebe in stanje zalog krvi. V teh letih je bilo zabeleženih več kot 83.000 novih, mladih krvodajalcev, od tega v zadnjem letu več kot 9.000.

Vljudno vabljeni, da se udeležite ene izmed krvodajalskih akcij v mesecu JUNIJU 2019.

Seznam lokacij in datume preverite TUKAJ.

 

 

Sorodni članki

Krvodajalski pobudi »Podaj energijo za življenje!« se pridružujejo športniki!

Podporniki in ambasadorji letošnje krvodajalske akcije, ki bo potekala pod sloganom »Podaj energijo za življenje!«, bodo slovenski športniki in športnice.

Daruj energijo za življenje!

Letos praznujemo 70 let, odkar je v Sloveniji zaživela transfuzijska dejavnost. Ob tej priložnosti se iz Zavoda RS za transfuzijsko medicino zahvaljujejo vsem krvodajalkam in…

Kaj morate vedeti preden darujete kri?

Veste koliko morate tehtati, da lahko darujete kri? Kdaj lahko pridete na odvzem in kaj zaužiti pred odvzemom krvi?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri