To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Preveč žensk nima dostopa do kontracepcije

31. 3. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Število žensk v rodni dobi, ki nimajo dostopa do sodobnih kontracepcijskih sredstev, se bo do leta 2015 povzpelo na 233 milijonov, kaže raziskava.

Leta 2010 je bilo brez dostopa do kontracepcije 221 milijonov žensk, število pa se povečuje zaradi demografskih gibanj. Brez upoštevanja Kitajske bo 80 odstotkov žensk, ki ne bodo mogle uporabljati sodobnih sredstev za preprečevanje neželene nosečnosti, živelo v državah v razvoju, še posebej v Podsaharski Afriki.

Da bi zajezili ta naraščajoči problem, bi bila nujna predvsem finančna sredstva, kaže raziskava, ki so jo sofinancirali Združeni narodi. V okviru razvojnih ciljev tisočletja so se članice Združenih narodov zavezale, da bodo do leta 2015 zagotovile "univerzalni dostop do reproduktivnega zdravja".

Če bi do leta 2020 zagotovili kontracepcijska sredstva dodatnim 120 milijonom ženskam, ki bi si jih želele, bi v prvem letu življenja umrlo približno tri milijone manj otrok.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri