moski-osamljenost-jezero-razmisljanje

Za močan imunski sistem ni pomembno le ustrezno prehranjevanje in telesna aktivnost, ampak tudi ustrezno prebavljanje čustev.

Poglejmo, kako čustva vplivajo na posamezne organe in kako tesno so povezana z zastrupitvijo telesa.

1. Skrbi

Skrbi so čustvo, ki prizadene predvsem našo prebavo. Trpijo želodec, vranica in trebušna slinavka. Ko smo v takšnem stanju, lahko tudi najbolj kakovostna hrana v telesu postane strup. Zakaj? Ker se hrana ne bo pravilno presnovila, ali pa bo celo zavrela in obležala v prebavilih. S tem pa v naše črevo prihaja na pol prebavljena hrana, ki ustvari popolno gojišče za patogene organzme, ki nas zastrupljajo.

2. Strah

Ali tudi vi pogosto rečete, da zmrznete oziroma prebledite od strahu? To se zgodi, ko se ledvice zaradi strahu naenkrat stisnejo in nastane zastoj pri filtriranju in čiščenju krvi. Posledično je motena cirkulacija, zaradi česar imamo ledene roke in noge. To nam tudi pove, da strah najbolj prizadene ledvice in mehur. Dlje strah traja, močnejše so posledice. 

3. Jeza

Ste že kdaj slišali koga, ki bi rekel 'na srce mi greš'? Čustvo jeze onemogoča normalno delovanje jeter. Jeza proizvaja motnjo v našem energetskem sistemu na jetrih, ki ne prejemajo energije, ki jo potrebujejo, stara uporabljena energija pa se blokira in kopiči v njih. Dan za dnem jetra tako izgubljajo svojo funkcijo in naše telo se zastruplja. To seveda ne pomeni, da moramo jezo ignorirati. Namesto jeze izberite razumevanje in ukrepajte.

4. Žalost

Pljuča, naš drugi razstrupljevalni organ, najbolj prizadene žalost. Neravnovesja pljuč pa lahko napreduje v neravnovesje energije srca. Žalost vpliva tudi na debelo črevo. Strupi, ki se sicer izločajo z dihanjem ali odvajanjem blata tako zastajajo v telesu.

5. Pohlep

Pohlep prizadene srce in tanko črevo. Želja po vedno večjem bogastvu se odraža tudi z aritmijami in nepravilnostmi v delovanju srca. Pohlep uspešno ustvarja tudi vsa preostala, že navedena čustva. Kdor živi v nenehnem strahu, da bi mu lahko kaj vzeli, da bi propadel ali se obremenjuje s tem, kako bi lahko imel še več, kaj hitro doživi tudi druga negativna čustva.

Če čustva držimo v sebi, bodo slej ko prej našla način, da se izrazijo. Zato ne trpinčimo svojega telesa. Poskušajmo se pomiriti sami s sabo. In dovolimo čustvom, da so.

Več v članku: 5 najhujših strupov, s katerimi nezavedno vplivamo na zdravje našega telesa

Preberite še:
Sorodni članki

7 čustev, ki se leta in leta nabirajo ter najedajo vaše zdravje

Zaradi dolgotrajnih duševnih vznemirjanj ali nenadne akutne psihološke travme čustvene spremembe postanejo nenadzorovane in lahko povzročijo motnje normalnega pretoka energije v...

Jeza škoduje jetrom

Čustva so povezana z delovanjem naših organov. O tem je pisala že tradicionalna kitajska medicina.

Tehnika za krepitev volje in zmanjšanje apetita

"Bolj kot to, kaj pojemo, je pomembno, da obvladujemo čustva in delovanje organizma," pravi Milena Plut Podvršič, dr. med. Preverite, kako si lahko pomagamo pri doseganju moči...
Najbolj brane vsebine

TEH 5 stvari vsak dan naredijo najsrečnejši ljudje na svetu (presenetilo vas bo!)

Bi rekli, da ste v življenju srečni? Morda spremenite mišljenje ob besedah avtorjev, ki o sreči pravijo takole …
Več...

10 učinkovitih načinov, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ne boste se je znebili samo s prehrano ali samo z vadbo. Potrebujete kombinacijo vseh pomembnih dejavnikov.
Več...

Za sladkosnede: Zdrava čokoladna torta (brez moke, masla in dodanega sladkorja)

Je čokoladna torta sploh lahko zdrava? Je, če jo naredite po naslednjem receptu.
Več...

8 težav posameznikov, ki jih vedno zebe (Se prepoznate?)

Saj veste, o kom govorimo? O tistih, ki nase vedno dajo vsaj eno dodatno plast in imajo pri roki pulover tudi na najbolj sončen dan. S takšnimi težavami se spopadajo.
Več...

To se zgodi, če 2 tedna vsak dan izvajate vojaške poskoke (rezultatu se ne boste mogli načuditi)

Če bi si vsak dan vzeli čas za nekaj vojaških poskokov, bi izkusili ...
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri