jeza-custva

Čustva so povezana z delovanjem naših organov. O tem je pisala že tradicionalna kitajska medicina.

Slednja opisuje kako lahko vsako čustvo, ki je pretirano, moti delovanje določenega organa. Dlje časa in bolj močno kot smo v določenem čustvenem stanju, bolj se ta učinek kopiči in delovanje organa, na katerega vpliva, se podira.

Če so torej čustva pretirana ali potlačena, povzročijo neravnovesje v telesu, kar lahko vodi v bolezeni.

Čustvo je energijski dogodek

Tako pozitivna kot negativna čustva povzročajo v določenem delu telesa naraščanje energije - ko smo srečni, srce bije pospešeno, ko smo jezni, dihamo hitro, ko nas je strah, se 'skrčimo vase' ... Vsa ta energija pa se jasno odraža tudi na srcu, ledvicah, jetrih ...

Pomembno je obvladovanje čustev. Pri tem mora pravilno metodo, kako obvladovati čustva in kako doseči blaženo stanje, vsak poiskati sam. Pojte, plešite, potujte, hodite v hribe, vpišite se na boks, izvajajte jogo, meditirajte, slikajte ... Če boste delali to, kar vas veseli in osrečuje, boste najpreprosteje uravnavali stres, negativna čustva in dosegli ravnovesje.

Biti v ravnovesju pomeni biti srečen in zadovoljen brez zunanje spodbude, naš um in duh pa postaneta ustvarjalna, ker se ne ukvarjata s seboj. Bolj kot bo naraščala zavest, lažje se bomo izogibali ustvarjanju takšnih čustev. In to seveda ni enako kot potiskanje čustev.

Vpliv jeze na jetra

Pretirano čustveno stanje torej prej ali slej vodi v bolezen, zato svoje zdravje in srečo vzemite v svoje roke.

Da jeza vpliva na zdravje jeter, nam pove že stavek 'Na jetra mi greš'.

Jeza proizvaja motnjo v našem energetskem sistemu na jetrih, ki ne prejemajo energije, ki jo potrebujejo, stara uporabljena energija pa se blokira in kopiči v njih. Takšno stanje lahko primerjamo s tem, da bi vdihnili svež zrak in ga ne bi izdihnili. Torej, ne glede na to, kako svež je bil zrak, moramo ga izdihniti. Jeza bo ustvarila to blokado in stara energija se bo zadrževala v jetrih.

Če se torej preveč jezimo in tudi če jezo potiskamo, bo ta motila prejemanje in sproščanje energije. Dan za dnem jetra tako izgubljajo svojo funkcijo in razvijejo se lahko tudi težje bolezni, kot so tumorji.

To seveda ne pomeni, da moramo jezo ignorirati. Namesto jeze izberite razumevanje in ukrepajte.

Preberite tudi Razstrupljanje jeter z limono.

 

Sorodni članki

Čustva so povezana z organi

Kljub velikemu napredku diagnostike nam merilni inštrumenti in znanost ne morejo razjasniti povezave med pritiskom prstov veščega terapevta na stopalo in rezultatov – npr. boljšega delovanja jeter...

Kako čustva vplivajo na notranje organe?

Čustvene spremembe oz. negativna čustvena stanja lahko hitro postanejo nenadzorovana in vplivajo na naše zdravje ter počutje. V nadaljevanju predstavljamo čustva, ki najedajo zdravje...

7 čustev, ki se leta in leta nabirajo ter najedajo vaše zdravje

Zaradi dolgotrajnih duševnih vznemirjanj ali nenadne akutne psihološke travme čustvene spremembe postanejo nenadzorovane in lahko povzročijo motnje normalnega pretoka energije v...
Najbolj brane vsebine

Ste prepričani, da spite dovolj? Tu je 5 znakov, da vam v resnici primanjkuje spanca!

Morda ne občutite tiste opoldanske zaspanosti in pomanjkanja energije na sploh, a tu je nekaj manj očitnih znakov, s katerimi vam telo sporoča, da je v resnici že precej izčrpano.
Več...

13 korakov, kako spet začeti verjeti vase

Vsi se kdaj zataknemo v nekaj, kar nas ovira, včasih pa sploh ne najdemo prave motivacije, da bi začeli delati na spremembi, ki jo nujno potrebujemo. kako se zares vzljubiti in privabiti v življenje same dobre stvari? Postavite sebe na prvo mesto že danes!
Več...

3 nepričakovani znaki, ki kažejo na depresijo

Depresija se kaže na različne načine, nikoli ne vpliva le na razpoloženje. Pogosto spregledani znaki so naslednji …
Več...

Koliko škode naredi sladkor našemu telesu?

Preveč sladkorja lahko hitro poskrbi, da bomo spoznali grenko plat življenja.
Več...

Idealno živilo za hujšanje (nasvet osebnega trenerja)

Kolikokrat ste se že lotili diete z namenom, da shujšate? In kot zakleto so se po končani dieti, ki je ... khm ... trajala le nekaj dni, kilogrami veselo vrnili?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri