To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

SIPA – nov sistem pomoči na domu

8. 5. 2013 Vir: liza.aktivni.si

V Sloveniji se je pred kratkim pojavil nov projekt oz. posebna oblika socialnega podjetništva, ki inovativno rešuje dve družbeni problematiki hkrati, in sicer vse večjo potrebo po pomoči na domu zaposlenim staršem ter starostnikom in invalidom na eni strani ter problem iskanja novih zaposlitvenih možnosti za ranljive ciljne skupine na drugi.

Prve razbremeni nekaterih vsakdanjih opravil in skrbi (na primer zaposlene mame), drugim pa z zaposlitvijo vrača samozavest in občutek koristnosti. Projekt tako poudarja pomen nevidnega, domačega dela, ki ga pogosto jemljemo kot samoumevno obvezo v gospodinjstvu.

Projekt se trenutno izvaja v Ljubljani in Celju. SIPA pravzaprav opravlja vlogo strokovnega posrednika med tistimi, ki pomoč potrebujejo, in pomočnicami na domu, ki so v okviru projekta dobile zaposlitev. Ponujajo široko paleto storitev pomoči na domu za gospodinjstva z majhnimi otroki, starostniki in invalidi. Več na www.sipa2.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri